Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

Abdi İpekçi'de tarihi gece

Cumhuriyet 25.03.2005

NOTLAR / ELENA DEMİRYÜREK

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki tarihi gecede ezeli rakipler Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa derbisinde karşı karşıya geldiler. Maçı ek koltuklarla birlikte 525'i Beşiktaşlı olmak üzere 12 bin 500 kişi izledi.
Maç önce salona girmek isteyen F. Bahçeli yandaşlarla polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. İçerde ise polis kordonu olmadan salonun üst koridorundan Beşiktaş tribününe geçmek isteyen Beşiktaşlı taraftarlara Siyah-Beyazlı tribüne yakın bulunan Fenerbahçeliler saldırmaya çalıştı. Olayları polis güçlükle yatıştırdı.

İnsan avı

Birinci periyodun sonlarında adeta bir insan avı yaşandı. F.Bahçe tribünlerinde bir Beşiktaş taraftarı fark edilince kaçmaya çalıştı. Ancak bir süre kaçtıktan sonra yakalanan 'konuk' yandaş 'ev sahipleri' nce tartaklandı. Olay sırasında araya giren duyarlı yandaşlar ve polis bu kişiyi oradan uzaklaştırdı. Sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle de karşılaşma zaman zaman durdu.
İkinci çeyreğin sonlarına doğru F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım Abdi İpekçi'ye geldi. Yıldırım'ın salona girmesinin ardından Beşiktaş tribünleri küfürlü tezahüratına karşılık Yıldırım tribünlere eliyle 'susun' işareti yaptı. Bu sırada Beşiktaş tribünlerine doğru yanındakilerle birlikte yürüyen Yıldırım'a Siyah - Beyazlı protokol tribünü tepki gösterince tartışma yaşandı. F.Bahçe tribünlerinden Yıldırım Demirören 'e yapılan kötü tezahüratları Yıldırım engelledi.
İkinci periyotta yaşanan arbede sırasında F.Bahçe tribününden düşen bir taraftar yaklaşık 10 dakika yerde bekletildikten devre arasında hastaneye kaldırıldı.
Beşiktaş'ı farklı bir skorla yenmeyi başaran F.Bahçe'de taraftarlar ile birlikte galibiyeti kutlayan Sarı-Lacivertli basketbolcular omuzlarda dolaştırıldı. Geçen günlerde Türk bayrağının yakılması nedeniyle tribünlerin maç boyunca gösterdikleri tepkiye Türk ve yabancı tüm F.Bahçeli basketbolcular kutlamalar sırasında eşlik etti.

Hiç yorum yok: