Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

23 Eylül 2007 Pazar

Romanya'nın en zengin 10 numarası

C Spor 18.02.2004

DERLEYEN: ELENA DEMİRYÜREK

Gheorge Hagi ... Karpatların Maradonası... Üstün yetenekleri sayesinde taraflı tarafsız herkesin takdirini kazananan yıldız futbolcu ülkesinde o kadar büyük bir öneme sahip ki alışveriş poşetleri de dahil olmak üzere pekçok şeyde onun resmi var. 125 ulusal maçta 35 gol atmış, iki süper kupa, bir UEFA Kupası, üç Romanya Kupası, dört Türkiye Ligi Kupası, bir de Türkiye Kupası kazanmış büyük bir yetenek. Futbol kariyeri boyunca Romanya'da 223, İspanya'da 100, İtalya'da 60, Türkiye'de 167 olmak üzere 550 lig maçında 279 gol attı. Romanya UlusalTakımı ve Bursaspor'un teknik patronluğunu yaptı. Daha da önemli bir özelliği Romanya'nın en zengin adamı olarak nitelendirilmesi. Şimdi bir oteli var. Aslında ticarete o kadar da uzak bir insan değil. Daha önceleri birkaç takım arkadaşıyla fotoğraf stüdyosu açmıştı. Ama onun gibi ''10 numara'' lı krala bu tabii ki yetmezdi. 1956 yılında Romanya'nın en ünlü oteli olarak kabul edilen Bucuresti 2000 yılında Hagi tarafından satın alındı.
Altın ayak, oteli alışının öyküsünü şöyle anlatıyor: ''Galatasaray'daki son iki sezonumda eşimin de benim de amacımız Romanya'ya bir şeyler kazandırmaktı. Çünkü kazandığımız paraları ülkemiz için harcamak istiyorduk. Bucuresti Oteli bizim için çok önemliydi ve onu satın almaya karar verdik. Orayı modernleştirdik ve şimdi yüzde 95 doluluk oranına sahibiz.''
Başarılı futbol adamının otele olan sevgisini ise Hagi'nin kayınbiraderi Popescu , ''Binanın yenilenme aşamasını adım adım izledi. Neredeyse hergün oradaydı. Bu otelin kendisinin üçüncü çocuğu olduğunu söylüyordu'' diyerek ifade ediyor.

Takım arkadaşlarından ilgi

Başarılı futbolcu, ilk adımda işe otele çocuklarının ismini vermekle başladı. Ancak bunun çok uzun olacağını düşündü. Kızı Ianis 'in ''IA'' sını, oğlu Kiri 'nin ise ''KI'' kısmını alarak otelin adını IAKI olarak belirledi. Şimdilerde Hagi'nin bu yeni uğraşına en büyük ilgi eski takım arkadaşlarından geliyor.
Ancak Hagi'nin rüyasına ulaşması anlatılanlara göre o kadar da kolay olmadı. Başarılı sporcunun otel projesini hoş karşılamayan yerel yönetim ve Romanya mafyası, Hagi'ye çeşitli güçlükler çıkardı. Ancak 12 yaşından beri bu binayla ilgili hayalleri olan Hagi, düşünden vazgeçmedi. Ondan güç alan pekçok futbolcu da oteller açmaya ve dünyada yer edinmeye başladı. Yani Hagi, futbolda her zaman üstlendiği öncülüğü ticarette de gösterdi.

Hiç yorum yok: