Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

Arçelik'in çelikten duvarı

C Spor 28.01.2004

ELENA DEMİRYÜREK

İstanbul'da yazdan kalma bir hava... Kartal'da boğaza nazır bir ev ve prens adalarını gören tablo gibi bir manzara. Gajic ailesinin konuğuyuz. Dünya erkek voleybolunun en saygın antrenörlerinden, şu anda da Arçelik'i çalıştıran Zoran Gajic , eşi ve çocukları son bir buçuk yıldır burada yaşıyor. Aile fertleri Zoran Gajic'le birlikte neredeyse tüm Avrupa'yı dolaşmış. Çocuklar ülkemize geldikleri günden bu yana Türk okullarında okuyor. İki olimpiyat madalyası kazanmış Zoran Gajic'le yaptığımız sohbette erkek voleybolumuzun durumunu, geleceğini, Arçelik'in ligdeki yedinciliğini konuştuk.

- Arçelik'in altyapıdan gençlerle yola devam etme kararı takımı nasıl etkiledi?
- Bizim hedefimiz bu yıl herhangi bir derece elde etmek değil. Önemli olan, sabırlı olmak ve genç sporcuları Arçelik bünyesine katabilmek. Ancak transfer ayında yeterli sayıda genç oyuncuyu getiremedik. Sadece Galatasaray'dan Nuri 'yi alabildik. Bunun asıl nedeni de transfer yasaları... Çünkü 24 yaş altındaki sporcuları takımının onayı olmadan alamıyorsunuz.

- Sadece Türkiye Ligi'nde mücadele etmek sizi tatmin ediyor mu?
-Benim için önemli olan takımda ne yapılması ve ne yapılmaması gerektiğidir. Nereyi çalıştırdığımdan çok takımın doğru yolda olması önemli.

- Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımlarının yer almaması voleybolumuzu nasıl etkiliyor?
- Erdemir de biz de Şampiyonlar Ligi'nde devam edebilecek güçte değildik. Oyuncuların kalitesini arttırır ve oyunlar zevkli bir hale getirilirse Avrupa liglerini yakalayabilirsiniz.

- Dünya voleybolunda en iyi kadroya sahip takım hangisi?
- En iyi takım şu an için Sırbistan - Karadağ. O takımdakilerin bazılarını 15 yıl boyunca çalıştırdım. Artık onlarla kazanabileceğim bir şampiyonluk ya da madalya kalmamıştı. Çünkü beraber tüm dereceleri elde ettik. Orayı zirvedeyken bıraktım.

- Türkiye'deki erkek voleybolunu nasıl buluyorsunuz?
- Türkiye'deki tüm takımların ilk önce profesyonel olması gerekiyor. Daha ciddi antrenmanlar yapılmalı. Ligdeki takım sayısının azaltılması gerekiyor. Şu anda Türkiye'de 30 yaş ve üstündeki voleybolcular gençlerden daha kaliteli. Böyle bir durumda ligin ilginçliği kalmıyor bu da sponsorların, medyanının ve en önemlisi de seyircinin salona olan ilgisini azaltıyor.

- Erkek ve bayan voleybolumuz arasındaki farkı anlatır mısınız?
- Bayanlarda yabancı sporcuların Türk vatandaşlığına geçmesi, ülkenin bayan voleybolunu üst seviyelere taşıdı. Erkeklerde böyle bir şans yok.

- Erkek voleybolunun gelecek 10 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Profesyonel kulüplerle, bir lig oluşturulmalı. Kimse darılmasın ama Türk Erkek Voleybol 1. Ligi, Avrupa'da 2.- 3. lig statüsünde. Medyanın ilgisi artırılmalı. Ama bu bir günde değiştirilemez. Federasyonla takımların ortak çalışması herşeyi çözümleyebilir.

- Türkiye'yi nasıl buldunuz?
- İstanbul bir yana Türkiye bir yana... Atina, Selanik gibi buraya çok benzeyen kentlerde yaşadım. Burada her türlü insanı bulmak mümkün. Türkçe'ye de pek yabancı olduğum söylenemez.

Hiç yorum yok: