Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

Atletizmde forma karmaşası

Cumhuriyet 30.06.2003

ELENA DEMİRYÜREK

ISF'nin (Uluslararası Okullar Federasyonu) düzenlediği Jean-Hunberg Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası dün yapılan Dostluk koşusuyla sona erdi. Şampiyona sportif etkinliklerle elde edilen derecelerden çok dünya gençlerini biraraya getirmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Burhan Felek Ekrem Koçak Pisti'ndeki organizasyonda 'Doğu' - 'Batı' farkı da gözlerden kaçmadı. Cezayir ve ev sahibi Türkiye'yi temsil eden ulusal takımların bayan sporcularının diğer takımların sporcularına göre daha 'uzun', daha 'bol' formalarla piste çıkmaları akıllarda soru işaretleri yarattı. Ve bu standarta pek uymayan giysiler bayan sporcularımızın hızını ve yarışmadaki başarılarını da etkilemiş olmalı ki Ankara Yahya Kemal Beyatlı Lisesi ancak 8. sırada yer aldı. Giysi konusunda Türkiye'nin uyuştuğu ülke ise Cezayir'di. Cezayirli bayanların da profesyonel sporcular tarafından kullanılmayan formalarla katılmaları dikkatleri çekti.
Şampiyonayı ilginç kılan bir başka olayda hakemlerden yemek ve barınma paralarının kesilmesiydi. Uluslararası bir şampiyonada uygulanan bu kesinti hakemlerce protesto edildi. Sonuçta turnuvaya katılan hakemler para almama kararı aldı. Hakem derneklerinin ve komitesinin araya girmesiyle çözülen sorun iki gün süren turnuvada görünmez gerginliklere neden oldu.
Dünyada yaşanan terör olaylarından en çok etkilenen ülkelerden biri konumundaki İsrail'inde katıldığı Dünya Liselerarası Atletizm Şampiyonası'nda İsrail Takımına 6 İsrailli koruma eşlik etti. Görevlilerin, takım otobüsünü her gün birkaç kez didik didik aramaları dikkat çekti.

Hiç yorum yok: