Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

Politika ayırdı futbol kaynaştırdı

Cumhuriyet 30.07.2003

ELENA DEMİRYÜREK

Türkiye-Ermenistan ilişkileri politik anlaşmazlıklar nedeniyle yıllardır askıda bekliyor. Son dönemlerde her ne kadar buzlar erimeye başlasa da iki tarafın çıkar çatışması yakınlaşmayı önlüyordu. Ancak sporun birleştirici özelliği her zaman olduğu gibi bu sorunların da geçici olarak unutulmasını sağladı.
Galatasaray'la eşleşme olasılığı bulunan Ermenistan lig şampiyonu Erivan Pyunik, Sarı-Kırmızılı ekiple karşılaşmanın heyecanını yaşıyor. Pyunik takımı Genel Sekreteri Andranik Zarduryan Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, ''Galatasaray'ın büyük bir takım olduğunu biliyoruz. UEFA ve Şampiyonlar Ligi'nde büyük başarılara imza attılar. Bu takımla karşılaşmamız için öncelikle diğer maçımızı da kazanmamız lazım. Ancak G.Saray'la karşılaşmayı çok isteriz'' dedi.

Güvenlik konusunda endişe yok

Sarı-Kırmızılı takımla eşleşmeleri halinde Türkiye'ye gelmekte güvenlik açısından bir sakınca görmediklerini ifade eden Zarduryan, ''Türkiye'ye geldiğimizde bir problem çıkacağını pek sanmıyorum. Güvenliğimiz konusunda endişemiz yok. Aynı durum Galatasaray için de geçerli. İki ülkede de sorun olmaz'' dedi. Öte yandan Sarı- Kırmızılı takımın oyun tarzını bildiklerine ancak Galatasaray'ın kendileri hakkında fazla bilgileri olmadığına dikkat çeken Zarduryan, ''Bu bizim için bir avantaj olabilir. Fatih Terim iyi bir teknik adam. Onun oyun stili hakkında bilgimiz var. Ancak bizim hakkımızda pek bilgileri olduğunu zannetmiyorum'' ifadesini kullandı.

Hiç yorum yok: