Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

Voleybolun DEV kadınları


Cumhuriyet 07.08.2003

ELENA DEMİRYÜREK

Futbol, basketbol ve atletizmden sonra Ulusal Bayan Voleybol Takımı da uluslararası platformda ses getirmeyi amaçlıyor. 20-28 Eylül tarihleri arasında Ankara ve Antalya'da düzenlenecek Avrupa Voleybol Şampiyonası'na katılacak Bayan Voleybol Ulusal Takıkımımız, bu büyük organizasyon için 1,5 yıldır ağır bir çalışma programı uyguluyor. Takımın başında ise bayan voleybolunun tanınmış isimlerinden Deniz Esinduy var. Yaz, sıcak demeden son 4 aydır takımı kampta tutan başantrenör Deniz Esinduy , hedeflerini 'şampiyonluk' olarak açıkladı. Esinduy, ''Nasıl Futbol takımımız, basketbol takımımız birer markasya voleybolcu kızlarımız da Türkiye'nin heyecanla izlediği birer isim olacak'' dedi.

Turnuva üstüne turnuva

-Şampiyona öncesinde nasıl bir hazırlık dönemi geçiriyorsunuz?
D.E.- Avrupa Şampiyonası için 1.5 yıldır çalışıyoruz.Şu anda ise son aşama olan kamp dönemindeyiz. Romanya'da düzenlenecek Turnuvaya katılacağız. Burada rakiplerimiz Romanya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti olacak. 11 Ağustos'ta ise turnuva sona erecek. Şampiyona sonrasında Ankara da on günlük turnuva yapacağız. Ayrıca Bulgarlarla iki-üç maç yapmak için Sofya'ya da gideceğiz. Rusya, İtalya, Hollanda, Almanya gibi ülkelerdin turnuva yapmak için teklifler var bunları değerlendireceğiz. Eylül ayının 20'sinden yapılacak turnuvaya da en iyi şekilde hazırlanmış olacağız.

- Yaz aylarında tempo düşmedi mi?
D.E.- Son 4 aydır çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Buna bağlı olarak da sakatlıklar oluşuyor. Onları tedavi ediyoruz, ardından yeni sakatlıklar ortaya çıkıyor. Bu zor bir maraton günde 4.5 saat çalışıyoruz. Haftada sadece 1 gün izin yapabiliyoruz. Bu yüksek tempoda çalışan takımlarda tabi ki sakatlıklar olacaktır. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası'na kadar hiçbir sakatlık olmadan devam etmek ve sağlam bir takımla sahaya çıkmak. Kritik bir sakatlığımız yok. Voleybolda omuz sakatlığı denilen bir sakatlık vardır şu anda iki sporcumuzda bu problem var, onlar da tedavileri için hastahanedeler.

İtalya ve Rusya zorlu rakipler

- Avrupa Şampiyonası'ndaki rakiplerimizin durumu hakkında bilgi verebilir misiniz?
D.E. - Avrupa Şampiyonası finalleri denilince Avrupa'nın en güçlüleriyle oynayacaksınız demektir. En güçlü takımlardan biri İtalya bir diğeri ise Rusya. Rusya bilindiği gibi Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda her zaman en güçlü ekip olmuştur. Bu takımların ardından Hollanda, Almanya gibi takımlar da Rusya ve İtalya'yı takip ediyorlar ancak bizde bu konumda söz sahibiyiz. Amacımız 6'şar takımlı iki grupta ilk sıralarda yer alıp ilk dörde kalmak. Bu durumda en kötü ihtimalle Avrupa dördüncüsü olacağız. Ama biz daha fazlasını amaçlıyoruz. İlk 6'yı kafamda henüz belirlemedim. 30 kişilik bir ekiple çalışıyorum ve bunlar turnuvalarda 16 kişiye inebiliyor. Bu ancak turnuvadan 10 gün önce belli oluyor.
- Motivasyonunuz açasandan nasıl bir destek istiyorsunuz voleybolseverlerden?
D.E.- Medyanın ve seyircilerin bizi desteklemesini istiyoruz. Biz de en az 12 Dev Adam gibi iyi bir başarı elde edip Türk Voleybolu'nu hak ettiği yere ulaştırmak istiyoruz.

Hiç yorum yok: