Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

Sporda harcırah sıkıntısı

Cumhuriyet 19.08.2003

ELENA DEMİRYÜREK

Amatör sporcuların geciken 'harcırah' ve 'yol paraları' Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile kulüp yönetici ve sporcularını karşı karşıya getirdi.
Yerel ve ulusal şampiyonalara katılan sporculara önceki yıllarda 'mutemet' aracılığı ile elden verilen paraların banka aracılığıyla ödenmek istenmesi, bürokratik engeller nedeniyle sporculara henüz ulaşmadı.
Kürek branşı başta olmak üzere birçok spor dalında antrenör ve sporcular paralarını alamadıkları için turnuvalara katılamama tehlikesi yaşıyorlar. Adlarının açıklanmasını istemeyen bazı kulüpler ise amatör branşlar için kulüp hesabına yatırılan paraların futbolculara ödendiğini iddia ettiler. Önceki yıllarda yarış günleri mutemetler aracılığıyla ödenen harcırahlar, bu sezondan itibaren kulüplere Ziraat Bankası aracılığıyla veriliyor. Ancak pek çok kulüp, paralarının zamanında yatırılmaması nedeniyle darboğaza girdi.
Kürek Federasyonu Başkanı Çetin Öztürk, yolsuzluklar nedeniyle böyle bir uygulama başlatıldığını belirterek uygulamanın Türkiye için çok erken olduğunu söyledi. Sualtı, Cankurtarma, Su Kayağı ve Paletli Yüzme Federasyonu Başkanı Harun Sevinç de tasarruf genelgesi nedeniyle bazı yarışmaları ertelediklerini ve kamplarını azaltıklarını söyleyerek, ''Sporda tasarruf olmaz'' dedi.
Ancak bu durumdan fazla etkilenmeyen kulüpler ve yöneticiler, uygulamanın pürüzleri ortadan kaldırıldığı takdirde herkesin yararına olacağını düşünüyor.
Genç Bayanlar Balkan Bisiklet Şampiyonası'nda ödünç bisikletle birinci olan Tuğba Özdemir de harcırahını alamayan sporculardan. Şampiyon olduğu halde yol parası ödenmeyen genç sporcu birçok şampiyonaya katılamadığını söyledi.
Federasyonlardan gelen eleştirilere Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay , ''Bu uygulamayı yolsuzlukların önüne geçmek için başlattık. İlk zamanlarda aksaklıklar olabilir ancak düzelecektir. Sporcularımız sorunları olduğu zaman bana gelebilirler'' yanıtını verdi.

Hiç yorum yok: