Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

İngiltere Owen'sız geldi

Cumhuriyet 10.10.2003

ELENA DEMİRYÜREK

İngiltere Ulusal Futbol Takımı, 11 Ekim'de Türkiye ile oynayacağı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçı için dün İstanbul'a geldi. İngiliz kafilesini, Atatürk Havalimanı'nda, Futbol Federasyonu Başkanvekili Ata Aksu karşıladı. Aksu, İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Geoff Thompson ile Teknik Direktör Sven-Goran Eriksson 'a çiçek verdi. Aksu, buradaki kısa açıklamasında, ''Türk konukseverliğini göstereceğiz. Endişeye yer yok'' dedi.
23 futbolcunun yer aldığı İngiltere Ulusal Takımı kafilesi geniş güvenlik önlemleri altında, kendilerini kalacakları Ritz Carlton Oteli'ne götürecek otobüse giderken, görüntü almak isteyen medya mensuplarıyla emniyet görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bu sırada güvenlik çemberini yararak İngiliz futbolcu David Beckham 'a ulaşmak isteyen Gülşah adındaki küçük bir kız çocuğu, emniyet güçleri tarafından son anda engellendi. Ancak Beckham daha sonra küçük kızı otobüse çağırarak imzalı posterini verdi. Bu arada İngiltere kafilesinde sakatlığı süren Owen yer almadı. Bu oyuncunun yerine Vassel kadroya dahil edildi.
İngiltere Ulusal Takımı'nın havalimanından ayrılışı sırasında, medya mensuplarının terminalden çıkışı, takımın otobüsü hareket edene kadar güvenlik güçlerince engellendi. Bu sırada da basın mensuplarıyla emniyet güçleri arasında tartışmalar oldu.
Öte yandan, İngiltere Futbol Federasyonu Güvenlik Sorumlusu Douglas Hopkins , İngiltere Ulusal Takımı'nın gelişinden önce Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin geliş katında, takımın uçaktan çıkışı ve ayrılışı sırasında izleyeceği güzergâhı belirlemek amacıyla incelemeler yaptı. Hopkins, Atatürk Havalimanı yetkililerinden de bilgi aldı.

Hiç yorum yok: