Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

'Basketbol için varız'

Cumhuriyet 04.01.2005

ELENA DEMİRYÜREK

Basketbol Federasyonu 1. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa yeniden aday olan Turgay Demirel , delegelerden adayları değerlendirerek, oy vermelerini istedi.
Demirel'in Hyatt Regency Otel'de düzenlediği toplantıya, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım , asbaşkanlar Mahmut Uslu , Murat Özaydınlı ve bazı yöneticiler, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Derya Taşdelenler ve antrenör Halil Üner , bazı kulüpler başkanları, yöneticileri, delegeler ve basın mensupları katıldı.
Kısıtlı bütçeyle başardık
Turgay Demirel, yaptığı konuşmada, delegelerden desteklerini sürdürmelerini isteyerek ''İki aday var. Adayların Türk basketboluna yönetici olarak neler yaptığını herkes değerlendirecek durumda'' dedi.
''Biz özerklikten önce genel müdürlüğün katı kuralları içinde neleri başardık'' diyen Demirel, şöyle devam etti:
''Bütçelerimiz ne kadardı. Bugün bile bütçemiz 2 trilyon 150 milyar liradır. Biz ek kaynaklar bulduk. Ek kaynakları bulmak için vakıf oluşturmuştuk. Vakıf konusunda çok fazla haksız şekilde eleştirildik. Basketbola kaynaklar yarattık ve çok iyi değerlendirdik. Türk basketbolunu bugünlere taşıdık. Aday olan diğer yöneticinin de hangi bütçeleri sadece bir takım için ne şekilde harcadığına bakın. Avrupa'da 12 yılda 24 kez kulüplerimiz ilk 8'e kaldı. Bu kulüpler arasında Ülker 1 kez yer alıyor ve sadece 1995 öncesi döneminde yani yönetimde başka biri olduğu dönemde. Dolayısıyla bu işleri yapmak, bilgi, birikim, vizyon ister, görüş ister, cesaret ister. Onun için genel kurul delegeleri adayların kimler olduğunu, bugüne kadar yönetici olarak neler yaptıklarını ve neler yapabileceklerini değerlendirerek karar vermeliler.''
Seçim ortamında '12 Dev Adam' a da bazı çevrelerce 'dil uzatıldığını'' ifade eden Demirel, ''Şike diyecek kadar cahilce hareket ettiler. Basketbolu karalayan bu şeyleri seçim ortamında kabul etmem mümkün değil. 2010 yılında da dünya şampiyonu olmayı hedefliyoruz '' dedi.
Demirel, özerk olan federasyonun ilk genel kurulunun Türk basketbolu açısından tarihi bir önemi olduğunu söyledi. Konuşmasında, 12 yıllık başkanlığı döneminde yaptıklarını anlatan Turgay Demirel, ''1992'den itibaren basketbolda sözleşme sistemini getirdik. 1995'ten itibaren basketbolumuz hızlı yükseliş yaşadı. Kulüplerde Avrupa Şampiyonluğu kazandık, final oynadık. (A) Ulusal Takım Avrupa 2.si oldu, Dünya Şampiyonası'na katıldık. 2010 Dünya Şampiyonası'na ev sahipligi yapacağız. Bayanlarda da 2005 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'de düzenleyeceğiz'' diye konuştu.

Profesyonelce çalıştık

Basketbol federasyonun birikimli, deneyimli, uzman kişilerin profesyonelce çalıştığı bir dönem yaşadığını anlatan Demirel, şunları kaydetti:
''Özerklik döneminde bu elde edilen tecrübeyi daha olumlu çalışmalara yönlendirebileceğimizi düşünüyoruz. 12 yıldan sonra özerk federasyonun başkanlığına bu yüzden aday oldum. 2010 yılına kadar Türk basketbolunu dünyanın en saygın ülkelerinden bir tanesi konuma getirmek istiyoruz. Basketbol lig bürosu olacak. Kulüplerin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek. Kulüplerin gelirleriyle giderlerini denk hale getirmeyi amaçlıyoruz. Basketbolda ''İddaa'' dönemi başlayacak. Ayrıca basketbol kanalı projemiz var. Özerk federasyon olarak artık bize hiç kimse TRT'den aldığımız paralarla ilgili ve kulüplere dağıttığımız paralar nedeniyle dava açamayacak. Topladığımız gelirlerin hesabını sadece genel kurula ve kulüplere vereceğiz.''

Hiç yorum yok: