Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Beşiktaş şampiyonluk istiyor

C Spor 01.09.2004

ELENA DEMİRYÜREK


Beşiktaş basketbolda olduğu gibi voleybolda da iddialı. Bayan takımı geçen sezon play-off'ların sürprizi olmuştu. Eczacıbaşı'nın önüne geçerek ikincilik kürsüsüne oturan Siyah-Beyazlı takımda şimdilerde yeni sezonun telaşı var. Koc aelispor'dan transfer edilen menajer Zafer Atay bu başarıyı perçinlemek için takıma dahil oldu.
- Beşiktaş'ın bu yıl voleybola ayırdığı bütçe ne kadar?
- Şu anki erkek ve bayan bütçemiz 2.5 trilyon. 3. yabancı halinde ek bütçe olabilir.
- Olimpiyatlarda görev almış bir oyuncuyla sözleşme imzaladınız...
- 2000-2001 sezonunda ABD Ulusal Takımı'yla dünya şampiyonası dahil ulusal müsabakalarda oynayan kaliteli solak iyi bir oyuncu olan Sara Noriyaga ile üç günlük antrenmanlardaki en son durumu görüldükten sonra anlaşıldı. Takımımıza tabii ki güç katacak seviyede bir oyuncu.

Bayanlar şampiyonluğa aday

- Bayanlar geçen sezonun sürpriz takımıydı. 2004-2005 için hedef nedir?
- 2003-2004 sezonunda normal ligi 4. bitiren bayan A takımımız ilk etaptaki başarılı maçlar sonucu play-off'ları 2. bitirdi. 2004/2005 sezonunda da tabii ki yine hedef önce play-off'lara kalmak ve en azından geçen yılki dereceyi tutturmak.
- Yeni yönetimin voleybola bakış açısı nasıl?
- Yeni yönetimin iş başına gelmesi sonucu bazı değişiklikler oldu. Voleybol Şube Sorumlusu olarak yönetici Bülent Deriş göreve başladı. Antrenör Muhammet Görkem bıraktı. Bayan takımımıza yerli olarak Heval ve Betül Kanra 'yı , yabancı olarak ise şimdilik Sara Noriyaga'yı transfer ettik. Bir yabancı daha alınacak.
- Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceksiniz. Çıta nedir?
- Beşiktaş A Bayan Şubesi olarak Şampiyonlar Ligi'nde gruplar belli olmadan bir derece söylememiz mümkün değil ancak çok güçlü takımların olduğu da bir gerçek. İstanbul'daki maçları kazanıp öncelikle finallere kalmayı amaçlıyoruz. Finallerde kazanılacak her maç dereceyi etkileyeceğinden hedefimiz hep kazanmak olacak.

Erkekler de başarılı olacak

- Erkek takımının bayanlar gibi iddialı olabilmesi için ne gibi değişiklikler yaptınız?
- Bu yıl yapılan yerli ve yabancı oyuncu değişiklikleri erkek takımımızın geçen yıla oranla daha üst sıralarda bitirmesine yöneliktir.
- Kocaelispor'da hep yıldızlar yetiştirdiniz. Özellikle yabancı oyuncu seçiminiz ülkemize Natalia gibi bir ismi kazandırdı. Bunun sırrı nedir?
- Kocaelispor'daki ortam çok farklı idi. Bir sezon sonraki kadroyu kurmak veya devamını sağlamak için oynadığım sezon ortası karar verip uygulamaya geçerdik. Kocaelispor'a getirdiğim tüm yabancı oyuncuların çok yararlı olmalarının tek nedeni o sezon içindeki maçlarını seyredip ondan sonra almamızdan kaynaklanıyor. Tabii Rus Ulusal Takım Antrenörü Nikolai Karpolla ile olan dostluğumuzunda çok yararıoldu. Ama tüm bu kadronun oluşması için olanak sağlayan belediye başkanı Sefa Sirmen 'in katkısı inanılmaz. Hatta Sefa bey gitti, kulüp bitti diyebiliriz.

Hiç yorum yok: