Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

TED'de tenis şöleni

C Spor 01.09.2004

ELENA DEMİRYÜREK


56 yıllık bir gelenek TED Open. 1946'da Uluslararası İstanbul Tenis Turnuvası olarak başlayan organizasyon ilk zamanlarda amatör bir kimlikle yola çıktı. Başladığı günden bu yana yurtdışındaki tenisçilerden de yoğun ilgi gören TED Open, bu yıl 6-12 Eylül tarihleri arasında TED Kulübü'nde gerçekleştiriliyor. Organizasyon 56 yıllık tarihinde bir çok ünlü raketi ağırlamış. Şampiyonanın bir başka özelliği ise kendi dalında Avrupa'nın ve dünyanın en iyi tenis turnuvası unvanına sahip olması. Bu organizasyonla ilgili detayları başkan Mehmet Tınaz 'dan aldık. Tınaz, TED Open'ın dününü bugününü, Türk tenisine kattıklarını ve otoritelerin Türk tenisine bakan yüzünü anlattı.
- TED Open'ın seyirci potansiyeli nasıl? Bunu çoğaltmak için neler yapmayı planlıyorsunuz?
- TED Open, Challenger serisinde 44 ülkeden 129 eşdeğer turnuva arasından dünyanın en iyisi seçildi. Ancak en büyük sorunumuz seyirci sayısı. 2003'te birinci olurken ITF ve ATP'den sadece iki konuda eksik puan aldık. Bunların ilki masörümüzün İngilizcesi'nin yetersiz olması diğeri de yetersiz seyirci. Çünkü ATP en çok buna önem veriyor. Son yıllarda seyirci sayımızı arttırmak için her şeyi yapıyoruz. Seyircinin azalması bize özgü değil. Bütün dünyada tenis turnuvaları aynı sorunu yaşıyor. 21. yüzyılın çok meşgul ve çok şeye doymuş insanını yazın tatil günlerinde bir iki hafta tribünlere çekmek hiç de kolay değil. Onun için ATP turnuva yapan kulüplerle toplantılar yapıyor. Konserler , tiyatro gösterileri , resim sergileri, garden partiler gündemde yer alıyor. Mc Donalds ile anlaştık 100 izleyicimize bedelsiz menü armağanları verecek. Yarıfinal ve final günleri kentin her yakasından otobüs kaldırıyoruz. Finalden sonra bedava bir garden-party veriyoruz tüm seyircilere açık.
- TED Open'da bu yıl kimleri seyredeceğiz?
- Bugün dünya tenisindeki en büyük özellik kesin favoriler döneminin bitmiş olmasıdır. 120.sıradaki bir tenisçi 2.sıradaki adamı yenebilmektedir. ATP sıralamasında ilk 200 tenisçi arasında büyük fark yoktur. Hele ilk yüz içinde. TED Open'a da ilk yüzden tenisçiler geliyor. Bizim kortlarımızda seyrettiğimiz genç bir yıldız kısa bir süre sonra gidip bir Grand Slam turnuvasında favorilerden birini deviriyor. Bu yıl da çok iyi tenisçiler seyredilecek. İşte onlardan bazıları Robin Soderling (İsveç D.S: 37.) , Vladimir Voltchkov (Beyaz Rusya D.S:158) , Gerome Golmard , Andrei Cherkasov , Karol Beck (Slovak D.S:73) , Gregory Carraz (Fransa D.S:71), Yan Hernch (Çek D.S.77). Bir de izleyicilerimize büyük bir sürprizimiz olacak ve hiç beklenilmeyen bir ismi daha sunacağız kendilerine. Ama bunu şimdilik belirtmek istemiyorum.
- TED Open'ı Avrupa'nın bir numarası yapan nedir?
- TED Open Avrupa'nın değil dünyanın kendi serisinde bir numarasıdır. Yukarıda da belirttiğim gibi dünyanın 44 ülkesinde 129 Challenger serisi turnuva oynanmakta ve hepsi bu yarışa girmektedir. TED Open 5 yıl önce 11.'ydi. Sonra 5. oldu ; geçen yıl da birinci. Nedenlerinin bir kısmını yukarıda da vurgulamıştım. Kısaca bunu inanılmaz bir takım oyunuyla bıkmadan usanmadan her unsurun üzerinde aylarca durularak varılan 'müşteri memnuniyeti ve toplam kalite yönetimindeki üstünlük' olarak ifade edebiliriz. ATP, TED'den çok memnundur. Bunu her zaman yolladıkları teşekkür belgeleri ile gösteriyorlar. Yabancı tenisçiler de gösterilen ilgiden, sağlanan olanaklardan hoşnutlar. Verilen demeçlerden bir örnek sunmak istiyorum. Wimbledon'da yarıfinal oynamış Voltchkov, "Hayatımda oynadığım en iyi organize edilmiş turnuvalardan biri" diye yazmış anılar defterimize.

Hiç yorum yok: