Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

En fazla iki yabancı olsun

C Spor 02.06.2004

ELENA DEMİRYÜREK

V oleybolda bir sezon kapandı... Şimdi transfer zamanı... Birçok sporcu kulüplerinden ayrılıp bir başka takımda forma giymeye hazırlanıyor. Bunlardan biri de 15 yaşından bu yana voleybolun içinde olan bir isim, Gökhan Öner ... SSK'da başlayan kariyerinde Arçelik, Emlak Bankası, Halk Bankası gibi takımlarda forma giyen başarılı yıldız. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de forma giymiş ve takımın kazandığı ikinciliğe büyük katkı sağlamıştı. Gökhan, yeni sezonda play-off'larda sakatlıklar ve şanssızlıklar nedeniyle şampiyonluğu kaybeden Halk Bankası'na transfer oldu. Başarılı yıldızla, fizyoterapi merkezi Sportomed'de transferinin nedenlerini ve voleybolun yaşamındaki yerini konuştuk.
- Kariyeriniz boyunca çeşitli pozisyonlarda oynadınız. Bu sizi nasıl etkiliyor?
- Fizik olarak uyumlu bir yapım var. Her pozisyonda oynayabiliyorum. Aslında orta oyuncuyum. 15 yıllık kariyerimin 13 yılını bu mevkii de oynadım. İki yıl da hemen her pozisyonda oynadım. Takıma yardımcı olmak amacıyla nerede görev verirlerse orada görev alırım.
- Fenerbahçe'de başarılı bir sezon geçirdiniz. Neden Halk Bankası'na transfer oldunuz?
- Bunun asıl nedeni ailevi sorunlar. Eşimin annesi bizimle birlikte yaşıyordu ve birkaç hafta önce kendisini kaybettik. Bu da bizim psikolojimizin bozulmasına neden oldu. Yer değiştirmenin iyi olacağına inandık. Halk Bankası'ndan da teklif alınca aile kararı ile kabul ettik.
- Fenerbahçe gibi kulüp takımlarıyla müessese takımları arasında ne gibi farklar var?
- Fenerbahçe'yi tarihinde ilk kez ikinci yaptık. Arçelik'ten ayrıldıktan sonra ben, Barış ve Burak Sarı-Lacivertlilere transfer olduk. Amacımız para kazanmak değildi. Bir kulüp takımında oynamanın nasıl olduğunu yaşamak ve o takıma da katkıda bulunmak istedik. Son maça kadar şampiyonluk şansımız vardı. Kulüp takımlarında hesap vermeniz gereken çok insan var ama en azından paranız içerde kalmıyor.
- Fenerbahçe'de sürekli yer değiştiriyordunuz. Bunun nedeni neydi?
- Bazen maç içinde bile yer değiştirdiğim oldu. Belli bir sistem geliştiremiyorsunuz. Normalde bir hafta ya da bir ay çalışıp o pozisyona alışabiliyorsunuz ama maç içinde değişiklik olunca durum farklı oluyor. Bu benim oyun içindeki performansım için hiç de tatminkar olmuyor.
- Hangi pozisyon da oynayacaksınız?
- Orta pozisyon olarak oynayacağım ama değişebilir. Takımın bana ihtiyacı oldukça her yerde oynamaya hazırım.
- Ligde yabancı oyuncu tartışması var. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Bence yabancı sayısı iki olmalı. Eğer takımın ilk altısında beş kişi farklı ülkelerdense o takımın başarısının pek de bir önemi olmuyor. Örneğin Fransa takımı diyorlar ama baktığınızda Almanya'nın, italya'nın en iyilerini toplamışlar bir takım yapmışlar. Ama eğer biz başarılı olmak istiyorsak kendi oyuncularımızla yapmalıyız. Çünkü ligde Türk oyunculara şans vermek ulusal takımı etkileyecek ve voleybolumuz kazanacak.

Antrenörler haklı

- Ulusal Takım'ın şimdiki durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Antrenörlerimiz oyuncu yetişmediğinden yakınıyor. Haklılar. Çünkü yabancı oyuncu sayısı fazla olduğu için bizim sporcularımızın yetişmesi gibi bir şey mümkün olmuyor. Gençler deneyim edinemiyor. Bu sporda başarılı olabilmek için çok maç oynaması ve kendisine güveninin gelmesi gerekiyor. Bence bizim lig sistemimize göre en iyisi iki yabancıyla oynamak.
- Ulusal Takım kadrosunda yoksunuz. Bunun nedeni nedir?
- 32 yaşımdayım. Eğer voleybol oynamak istiyorsam artık bedenimi ekonomik kullanmam gerekiyor. Zaten ulusal takımda da gençleştirme çabası vardı. Karşılıklı bir anlaşma gibi oldu. Ama ihtiyaç duyulduğu takdirde yine formayı giyerim.
- Aktif voleybol kariyerinize ne zaman son vermeyi düşünüyorsunuz?
- Bu arz-talep sorunu. Benim performansımı beğeniyorlar ki transfer ediyorlar kadrolarında yer veriyorlar. Ben de elimden geleni yapıyorum. Fiziğim için çok çalışıyorum. Dinç kalabildiğim sürece üç dört yıl daha oynayabilirim.
- Birçok kişi maddi olarak bu sporu yetersiz buluyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
- Kendim için konuşabilirim. Voleybol açısından bakıldığında iyi paralar kazandım. Ben şikayetçi değilim. Bir futbolcu gibi maddi olanak elde edemeyeceğimiz de bir gerçek.
- Hedefiniz nedir?
- Bizim gibi sporcuların tek hedefi başarılı olmaktır. Hedef şampiyonluk.
- Sosyal yaşantınız nasıl?
- Eren yani oğlumuz doğduğundan bu yana pek sosyal yaşamımız olduğunu söyleyemem. Ondan önce çok hareketli bir yaşamımız vardı. Şimdi Eren ne isterse onu yapıyoruz.

Hiç yorum yok: