Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Genlerinde okçuluk var

C Spor 02.06.2004

ELENA DEMİRYÜREK

A tina'da düzenlenecek Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporcu sayımızı günden güne arttırıyoruz. Komşuda düzenlenecek bu büyük organizasyonda bizi okçulukta temsil edecek isimlerden biri de Damla Günay... Samsun'lu 22 yaşında bu genç bayan, 15 kez ulusal formayı giymiş ve bir çok turnuvada başarılar kazanmış, rekorlar kırmış bir başarılı bir sporcu. Genlerinden gelen bir dürtüyle başarıdan başarıya koşan genç yıldızın, annesi okçuluk hakemi, babası antrenörü, kızkardeşi ise Avrupa'da başarılar kazanmış bir sporcu. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu son sınıf öğrencisi olan genç yıldız bize olimpiyatlara gidiş hikayesini anlattı.
- Olimpiyatlara katılma başarısını nasıl elde ettiniz?
- Sezon başından performansım iyiydi. Buna sıkı çalışma da eklenince başarı kendiliğinden geldi. Ayrıca Avrupa sıralamasında ilk 8 sporcu arasındaydım. Belçika'daki Avrupa Şampiyonası'nda yapılan olimpiyat kotası yarışmasında birinci oldum. Dolayısıyla olimpiyatlara katılma hakkını elde ettim.

Madalya şansım var

- Atina'da altın madalya kazanma şansınızı nasıl görüyorsunuz?
- Performansımdan memnunum. Biraz da şans benden yana olursa neden olmasın. Çünkü oraya gelen sporcularla yetenek ve kondisyon olarak eşit şartlara sahibim.
- Oyunlara yeteri kadar hazırlandığınızı düşünüyor musunuz?
- Sezon başından beri antrenmanlıyım, ulusal takım kampları yoğun bir şekilde devam ediyor önümüzdeki iki ay boyunca daha sıkı bir şekilde hazırlanacağım. Başarılı olabileceğime inanıyorum.
- Olimpiyat gibi uluslararası bir arenada kendinizi göstereceksiniz bu size neler hissettiriyor?
- Bir sporcunun sporculuk hayatı boyunca hedeflediği en önemli yarışma tabii ki olimpiyatlardır. Bu genç yaşıma karşın bu duyguyu yaşayacak olmam beni çok heyecanlandırıyor. Türkiye'yi temsil etmek çok gurur verici, umarım bayrağımızı göndere çektirebilirim.
- Okçuluğun Türkiye'deki durumunu nasıl buluyorsunuz?
- Son dönemlerde Türkiye'de ilgi gören bir spor. İlgi arttıkça rekabet artıyor ve başarı yükseliyor. Sporcuların sayısı arttıkça daha da büyük dereceler alacağımızı düşünüyorum.

Önem verilmeli

- Sportif başarılarınız pek fazla kişi tarafından bilinmiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
- İnsanlarımızın ilgi alanı birkaç spor branşına yönelik olduğu için amatör sporlar basında pek yer almıyorlar. Bu da amatör sporların tanınmasını ve gelişmesini engelliyor.
- Basının ilgisini nasıl buluyorsunuz?
- Açıkçası biraz daha destek verilebilir. Okçuluk gibi gelişmekte olan sporlara yer verilmesi, ilgiyi de arttırabilir.

Ailemde herkes okçu

- Bayanlar genellikle voleybol, tenis gibi sporlara yöneliyorlar sizin okçuluğa olan ilginiz nereden geliyor?
- Ailemden kaynaklanıyor. Babam aynı zamanda antrenörüm, annem okçuluk hakemi ve ablam da okçulukta bir çok başarıya imza atmış bir sporcu. Ailemin sayesinde bu sporu seçtim. Onlar her zaman bana destek oluyorlar. Ablam Deniz Günay 1998 yılında Salon Okçuluk Avrupa Şampiyonu ve Dünya Üniversiteler Şampiyonu oldu.
- Okçuluktan maddi olarak bir kazanç elde edebiliyor musunuz?
- Maddi olarak çok büyük rakamlar kazanmıyoruz. Ama yine de bazı eksiklerimizi giderebiliyoruz.
- Beden Eğitimi bölümünde eğitim görüyorsunuz. Gençlerin spora olan bakış açısını ve buna bağlı olarak okçuluğun gelişimini, bu spora olan ilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve boş zamanlarını değerlendirmeleri, spor yapmaları onların iyi birer birey olarak yetişmelerini sağlar.
- Şampiyonaya çıkmadan önce herhangi bir uğurunuz var mı?
- Yarışma öncesi yaptığım tek şey dua etmektir.
- Kentinizde sporunuza olan ilgi nasıl?
- Samsun okçulukta lokomotif kentlerden birisidir. Çok başarılı sporcular çıkmaktadır. Her yıl ulusal takıma en az bir sporcu girmektedir.
- Boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Bu aralar pek boş vaktim yok ne yazık ki. Ama fırsat buldukça yüzmeye gidiyorum. Sinemayı yakından takip ederim. Müzikle uğraşırım. Özellikle kanun çalmak en büyük ilgi alanlarımdan bir tanesi.

Hiç yorum yok: