Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

23 Eylül 2007 Pazar

Filenin sambacıları

C Spor 04.02.2004

ELENA DEMİRYÜREK

Tropikal kuşağın tüm özelliklerini taşıyan bir ülke Brezilya... Belki havasından, belki de yaşam koşullarından kayna klanan bir sıcaklık var insanlarının tavırlarında. Pek çok ailede bir futbolcu, voleybolcu ya da herhangi bir sporla uğraşan birini görmek mümkün. Roberto Carlos'tan Ronaldo 'ya, Rubence Baricello 'dan Kimi Raikkonen gibi uğraştıkları branşların gözdesi olmuş sporcuların da doğup büyüdüğü yer. İşte sporun anavatanlarından bir tanesi sayılabilecek bu ülkede yetişen iki voleybolcu şimdi Beşiktaş'ta forma giyiyor. Tatiana Dos Santos ve Elisangela Pereira , ülkelerinin sıcak havasını kendi kişiliklerine yansıtan iki başarılı sporcu.
Son iki sezonunu Siyah-Beyazlı takımda geçiren Elisangela, pek çok insanı şaşırtan Türkçe'siyle liglerin durumunu ve buraya geliş öyküsünü şöyle anlatıyor: ''Türk voleybolunu yakından takip ediyordum ve transfer teklifi alınca da kabul ettim. Brezilya'da voleybol liglerinde sekiz bilemediniz 10 takım vardır. Ama Türkiye'de durum farklı 18 takım var. Burada yabancı voleybolcu sayısı çok fazla. Neredeyse Avrupa'nın her yerinden sporcu getirilmiş. Ama ülkemde ligde oynayan hemen hemen tüm voleybolcular Brezilyalı'dır. Türkiye'deki bu durum liglere ayrı bir renk katsada anlaşma olanağını da azaltıyor.''

Aile özlemi çekiyorlar

Türk voleybolunun özellikle de bayanlar liginin büyük aşamalar kaydettiğine değinen iki Brezilyalı bayan burada en çok ailelerinden uzak olmanın kendilerini üzdüğünü belirtti. Özellikle Elisangela Pereira ''Türkiye ile Brezilya arasındaki mesafe uçakla 15 saat. Ailemin beni görebilmesi gerçekten zor oluyor. Annem bir iki ay gelip kalıyor; ancak daha sonra Brezilya'ya geri dönüyor. Öte yandan kızkardeşim ve nişanlım da Brezilya'da voleybol oynuyor. Onlarla görüşmem de çok zor oluyor. Ama 17 Temmuz da evleniyorum ve eşimde eğer mümkün olursa Türkiye'ye transfer olacak'' diyerek ailesine ve nişanlısına duyduğu özlemi böyle dile getiriyor.

Kar şaşırtmış

Tatiana Dos Santos, Brezilya'da bıraktığı ailesini özlediğini ancak bu duruma alışmaya çalıştığını dile getiriyor.
İkisi de Türkiye'de kendilerini en çok şaşırtan şeyin soğuk ve buna bağlı olarak da geçtiğimiz haftalarda İstanbul'u etkisi altına alan kar olduğunu belirtiyorlar. Elisangela Pereira, ülkelerinde 12 ay boyunca yazı yaşadıklarını ve yaşamları boyunca ilk defa böyle bir şeyle karşılaştıklarına dikkat çekiyor. Elisangela ''Hiç kar görmemiştim. Havanın bu kadar soğuyabileceğini ve karın yağdığı zaman bu kadar güzel bir görüntü oluşturabileceğini bilmiyordum. Kartopu oynayı da öğrendim. Ayrıca kayak yapmakta aynı ölçüde eğlenceliydi'' diyerek sözlerini noktaladı.

Hiç yorum yok: