Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Gençlerimizle büyüyeceğiz

C Spor 11.08.2004

ELENA DEMİRYÜREK

Şükrü Çobanoğlu, başarılı bir teknik adam... Gelecekte ülkemizi temsil edecek olan Genç Ulusal Voleybol Takımı'nı çalıştırıyor, gençleri en iyi şekilde A takıma hazırlıyor ve bu başarının sürekliliği için mücadele veriyor. Çobanoğlu, aynı zamanda Ziraat Bankası'nın da antrenörlüğünü yapıyor. Şükrü Çobanoğlu'yla ulusal genç takımı ve geleceğini konuştuk.
- Hem ulusal takımda hem de Ziraat Bankası'nda antrenörlük yapmak sizi yormuyor mu?
Bu alışkın olduğum bir durum. Uzun yıllardan beri de böyle devam ediyor. Bu benim işim.
- Ulusal takımla bir kulüp takımı arasında ne gibi benzerlikler ve farklılıklar var?
Takım performansını belirleyen faktörlerden öne çıkan takım olma olgusudur. Ekip olmak ise doğruların aynı potada uzun süreçli yer alması ile olgunlaşır. Ulusal takımlarımızda bu süreç kulüp takımlarımıza oranla hem değişken hem de kısa dönem içermektedir.
- Gençlerle çalışıyorsunuz. Ulusal takımın geleceğini nasıl görüyorsunuz? Ulusal (A) Takımımızın orta vadede ilk 8 takım arasında yer alacağı düşüncesindeyim. Bunu başaracak gençlere ve hırsa sahibiz.
- Gençlerle yaşadığınız en önemli sorunlar nelerdir?
İyi sporcu olma yönünde aceleci davranışları. Okul, kulüp, ulusal takımlar, kamp, şampiyonalar. Takvim kargaşasının sporcunun eğitimi üzerindeki olumsuz yansımaları antrenör olarak ve bu gençlerle birebir çalışan biri için zor oluyor.
- Takımı bir arada tutmak ve kaynaştırmak için ne gibi aktiviteler düzenliyorsunuz?
Bunun için birkaç yöntem deniyoruz. Birincisi doğru program ve hedef. İkincisi antrenman öncesi-sonrası soyunma odasındaki kalıcılığın arttırılması. Üçüncüsü sporcu ve yakınlarının özel günlerinin hatırlanması ve ortak paylaşımı. Son olarak da temsil ettikleri kurumun kurumsal kimliklerine katkıda bulunma yönünde etkinliklere katılımcı olunması.
- Takımı nasıl oluşturuyorsunuz?
Kısa süreli kamp programlarında takım oluşumunu tam anlamıyla başarabildiğimizi söylemek mümkün değil. Kadroların devamlılığını sağlayarak aynı ekipte yer almış oyuncularda daha fazla yardım ve paylaşım anlayışını öne çıkararak başlıyoruz.
- Hem bir takımı çalıştırıp hem de ulusal takım antrenörlüğü yapmanız nedeniyle özellikle sporcu seçimi konusunda size yönelik eleştiriler gelmiyor mu?
Eleştiriler oluyor. Bu gerekli bir şey. Yıldız - genç takımların seçimi, kontrolü ve hedefle programa yönlendirilmesi, yaş guruplarının olabildiğince aşağılara çekilmesi ve katılımın artırılması ile mümkündür. Bu nedenle eleştirilerin aynı zamanda katılımı sağladığı düşüncesindeyim.
- Gençler çıkış yakalaycak mı?
Yıldız - genç takımlar yaş grupları nedeniyle değişkenlik taşımaktadır. Bu nedenle birbirini destekleyen - besleyen geniş kadroların oluşturulması ve aynı anlayışla yetiştirilmesi gerekmektedir. Bu süreci başlattığımızı söyleyebilirim.

Hiç yorum yok: