Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Kadıköy'de küfüre sözleşme freni

C Spor 16.06.2004

ELENA DEMİRYÜREK

Sarı-Lacivert bir yaşam... Etrafınızdaki her şey ve herkes bunun bir parçası... Bu sevgi o kadar büyük ki Fenerbahçe kulübüne yardım etmek için elinizden gelen her şeyi yapıyorsunuz... Fenerbahçeli olanlar bilir böyle isimler bu büyük kulüpte çok fazladır ama basına fazla yansımazlar... İşte bunlarda biri Ahmet Aksoy ... Fenerbahçe'nin en eski derneklerinden bir tanesinin Sarı-Lacivert Derneği'nin başkanı... Bu dernek takımın kombine kart organizasyonunu düzenleyen tek kurum. Ahmet Aksoy ile Sarı-Lacivert Derneği'nde Fenerbahçe sevgisini ve çalışmalarını konuştuk.
- Sarı-Lacivert Derneği'nin kuruluş amacı nedir?
- 1997'den bu yana resmi olarak dernek halini almış bir grubuz. Tribünde oluşturulan grupçu zihniyete karşı kurulduk. Biz spora herhangi bir politikanın karıştırılmasına karşıyız. Biz kim başa gelirse gelsin Fenerbahçe'ye hizmet etmek için varız.
- Derneğe üye olma şartları nelerdir?
- Derneğimizin üyelerinin yüzde 90'ı Fenerbahçe kongre üyesi, geriye kalan yüzde 10'luk kesim ise bir yıl içinde kongreye girebilecek olan isimler. 350 üyemiz bulunuyor.
- Kombine kartlar Sarı-Lacivert Derneği ile başladı. Yeni hedef nedir?
- Yedi yıl önce başlayan bir uygulama kombine kart organizasyonu. Bu yıl 13 binden fazla kombine kart alınmasını bekliyoruz. Aslında hedefimiz bu sayıyı 30 bine çıkartmaktı ama numaralı tribünün şu an için yıkılma olanağı olmadığından bu projeyi birkaç yıl içinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz.
- Tribünlerde yapılan kötü tezahürata ve istenmeyen görüntülere son vermek için dernek olarak bir şey yapacak mısınız?
- Bizim bu sezon yapacağımız en önemli organizasyon, kombine kartı alan taraftarlara bir sözleşme imzalatarak sahaya herhangi bir şey atılmasını ve yaratılabilecek kötü durumları en aza indirmek olacak. Tüm stadı kontrol edemeyiz ama en azından bu sayede olayları minimuma indirebiliriz. Ancak bu biraz da hakemlere ve federasyonun kararlarına bağlı. Fenerbahçe'nin aleyhine karar alındığına inandığında ve takıma karşı bariz hatalar yapıldığında taraftarın kontrol edilmesi zor oluyor. Umarım yeni sezonda böyle şeyler olmaz.
- Kombine kart organizasyonu dışında ne gibi çalışmalarınız var?
- 1996-1997 sezonunda takımın sosyal tesislerde bulunan masatenisi ve yelken branşlarını yeniden yapılandırdık. Atletizm şubesine derneğimizden arkadaşlar atandı ve Avrupa'da büyük başarılar kazanıldı. Geçen yıl erkek basketbol takımına yardım ettik. Bundan bir buçuk yıl önce yüzme havuzunu yeniden yapılandırdık. Yine basketbolda takımın antrenman yapacağı bir saha yokken Dereağzı'ndaki inşaatın finansmanını üstlendik. Masatenisi ve yelkenin bir yıllık giderlerini derneğimiz karşıladı. Bayan basketbolunun bütçesini 1 trilyona yükselttik. Bu sayede bayanlarımız Türkiye Kupası'nı kazandı. Türkiye tarihinde ilk kez Final-Four oynadı.
- Peki ya futbol?
- Futbol altyapılarında da çeşitli çalışmalarımız ve kalkındırma çabalarımız oldu. Tribün organizasyonu oluşturduk. Derbi maçlarda üyelerimizle imece usulü bir yardımlaşma yapısı oluşturduk ve statta yapılan organizasyonları, Galatasaray, Beşiktaş maçlarında gördüğünüz tüm gösterileri organize ediyoruz.

Hiç yorum yok: