Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Rekor hedefini bir hafta önce açıkladı

C Spor 16.06.2004

ELENA DEMİRYÜREK


Elvan Abeylegesse , büyük başarıların küçük kızı.... Henüz çok genç olmasına karşın Norveç'in Bergen kentinde düzenlenen Golden League'in ilk ayağında bayanlar 5 bin metre de 14.24.68'lik derecesiyle yeni dünya rekorunun sahibi oldu.
Tüm Türkiye ayakta alkışladı genç atleti. Hatta o kadar ki Yılmaz Sazak anısına Türkiye'ye gelen Ermenistan ve Kuzey Kıbrıs Atletizm Federasyon Başkanı da haberi duyduklarında bu başarıdan ötürü Elvan'ı ayakta alkışladı. Genç yıldız bu başarısıyla hem dünya rekorunu 4 saniye geliştirdi hem de Türkiye'nin adını ilk kez böyle bir platformda duyurma başarısını gösterdi. Abeylegesse'nin başarısını Türk halkı olarak televizyonlardan seyredemedik. Aslında çoğu insanın haberi bile yoktu genç atletin Golden League için Norveç'e gittiğinden...
Elvan'ın başarısında büyük pay sahibi olan antrenörü Ertan Hatipoğlu , bir hafta önce Cumhuriyet'in Spor Eki'ne yaptığı açıklamada genç atletin dünya rekoru kırabileceğini ifade etmişti. Hatipoğlu, dünya rekortmeni bir atletin antrenörlüğünü yaptığı için çok mutlu olduğunu, ama sonucun kendisini şaşırtmadığını ifade etti. Öte yandan Elvan'ın sonuna kadar arkasında duran bir başka isim, Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Mehmet Yurdadön ise ''Elvan bizi çok mutlu etti. Onun bana yaşattığı mutluluğun tarifini yapamam. Türkiye tarihinde ilk kez atletizmde bir dünya rekortmenimiz oldu. Spor kültürü yaygınlaşmamış bir ülkede böyle bir durumun gerçekleşmesi de beni ayrıca mutlu ediyor. Artık dünyada birçok başarı elde ediyoruz, bunların tamamı bizim için yeni şeyler, ama bir dahaki sefere her şeyin daha çok farkında olacağız'' dedi.
Elvan'ın olimpiyatlarda da altına uzanacağına inandığını söyleyen Yurdadön, bu başarıların gelecek için büyük bir yatırım olacağını da sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok: