Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Önce Oslo sonra Atina

C Spor 09.06.2004

ELENA DEMİRYÜREK


Elvan Abeylegesse , Atina Olimpiyat Oyunları'na adını yazdırmaya çalışan bir atlet. Türkiye'ye madalya getirmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Elvan, ülkemizi 5 bin metrede temsil etmek için hazırlıklarını sürdürüyor ancak son şampiyonada 1500 metreyi 3.58.28 ile koşması, genç atletin bu dalda da mücadele edip etmeyeceği sorularını gündeme getirdi. Elvan'ı en iyi tanıyan isimlerden biri kuşkusuz onun antrenörü Ertan Hatipoğlu.
Hatipoğlu, Elvan'ın olimp iy atlardaki performansından umutlu dahası derece alacağına da inanıyor ancak olimpiyatlara zaman olduğunu ve daha iyisini başarmak için şansları olduğunu da vurgulamadan geçmiyor.
Ertan Hatipoğlu, genç yıldızın performansını ise şöyle anlatıyor:
''Olimpiyat yılında performansı en üst seviyelere taşımak istiyorduk. Ama bir de baktık ki Elvan bunların üzerine çıkmış. Olimpiyatlardan önce Oslo'da Bergen Turnuvası, İstanbul'da Milletler Kupası, Roma'da Golden Come ve 2 Temmuz'da da olimpiyat meşalesinin taşınması gibi büyük organizasyonlar var. 1500 metrede elde ettiği derece 5 bin metreci için büyük bir avantaj. 10 bin metreyi de başarabileceğini düşünüyorum. Ama henüz ne olacağına biz de karar vermedik. Olimpiyatları düşünmek için henüz erken.''

Oslo'da rekor gelebilir

Genç atletin Oslo'da bir dünya rekoru kırmasını beklediğini ifade eden Ertan Hatipoğlu, ''Elvan'ı tanıyanlar bilir. Oslo'da bir dünya rekoru kırarsa hiç şaşırtıcı olmayacak. Onun bu kazancı Türk atletizminin prestijini arttıracak. 1500 metrede 4 dakikanın altına inmesi ve yılın en iyi derecesini elde etmesi çok büyük bir başarı. Süreyya Ayhan'la birlikte madalya kürsüsüne de çıkabilir. Ama orası olimpiyatlar ve her şey olabilir. Oyunlara bir çok kişi katılır ama branşların hepsinde en fazla 10 sporcu hedefe kilitlenmiştir işte Elvan'da o 10 kişiden biri'' diye konuştu. Türk halkına desteklerinden dolayı ve sağlanılan olanaklardan dolayı teşekkür ettiğini belirten Hatipoğlu, başarı kazanmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

Hiç yorum yok: