Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Çok rekabet, çok hırs, çok para...

Cumhuriyet Pazar Dergi 22.05.2005

ELENA DEMİRYÜREK

P aris'te aşk başkadır... Hele de baharsa... Champs Elysees'deki kafeler, parklarda çimlerin üzerinde uzanmış yaşamın keyfini çıkartan insanlar yaşama sevincinizi ve bu kente olan bağlılığınızı perçinleyebilir.
Ancak aşk göreceli bir duygudur. Bir adama ya da kadına duyduğunuz o yakıcı duygu, aynı şiddetiyle belki de başka açılardan tamamen cansız ya da farklı bir şeye de duyulabilir... Belki onu bir adamı sevdiğiniz gibi sevemezsiniz, ama duygu yoğunluğu ondan aşağı kalmaz. İşte Paris, âşıkların baharla beraber yükselen duygularının yanı sıra insanların bir başka büyük tutkusuna da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor şu sıralarda...
113 yılı geride bırakan büyük bir gelenek... Dünyanın en çok konuştuğu, insanların başarılı olabilmek ya da orada yer alabilmek için yıllarca yaptığı tüm çalışmanın nedeni olan turnuva yarın başlıyor: Roland Garros... İnsanların belki de hayatlarındaki birçok şeyin önüne geçirdiği tenis sporunun dünyada kabul edilen en önemli dört turnuvasından biri...
Tenis oynadınız mı ya da sever misiniz, bilemiyorum... Ama bir raketle başarı sağlayabilmek için her gün saatlerce çalışmak, gerekli kondisyonu sağlayabilmek için ortaya konan tüm güç ve azim, müsabakalar sırasında yükselen adrenalin, yaşanan baskı ya da kalp çarpıntısı, bir insana duyulan aşkla neredeyse aynı...
İşte dünyanın toprak kortta oynanan bu en büyük tenis turnuvası aşkın başkenti Paris'te 23 Mayıs ile 5 Haziran arasında yapılacak. Şampiyona için dünyaca ünlü tenisçiler, tenis severler, spor basını ve sayısız magazin muhabiri Paris'e aktı.

EYVAH, RUS RAKETLER GELİYOR!

Dünyanın dört bir yanından gelen raketler hem hava şartlarına hem de toprak korta alışabilmek için bir hafta öncesinden Fransa'ya gelmeye başladı. Bazı raketler ise Türkiye'de bu yıl ilk kez İstanbul Cup AŞ tarafından düzenlenen şampiyonaya katılarak burada son antrenmanlarını yaptılar.
Türkiye'de gerçekleştirilen bu organizasyonda dünyanın en önemli seri başı raketlerinden Venus Williams da bulunuyordu. Bu şampiyona sayesinde ABD'li tenisçi gibi birçok raket de Paris turnuvası öncesi toprak korta adapte olma sürecini aşmış oldular.
Turnuvanın başlamasına 24 saatten kısa bir süre kala herkes bu yılın şampiyonu kim olur sorusunu sormaya başladı bile... Ancak bu yıl geçen yıllardan daha zor olacak gibi gözüküyor... Çünkü önceki sezon form düşüklüğü yaşayan birçok raket, şimdilerde hem deneyimleri ile hem de fiziksel yeterlilikleri ile otoritelerin takdirini toplamış durumda... Dahası geçtiğimiz sezon form düşüklüğü yaşayan büyük raketlerin yerine gelen genç isimler de daha tecrübeli ve kendilerinden yaşça büyük olan rakiplerinden daha esnek hatlara sahipler... Bu da şampiyonun bayanlarda ve erkeklerde uzun süren ve zorlu geçen maçlar sonucunda belli olacağını gösteriyor. Özellikle Rus bayan raketlerin son dönemde yakaladığı büyük çıkış, dünyanın sayılı sporcuları arasında sayılan tenisçileri kolayca geçerek başarıya ulaşmaları ve kendilerine olan güvenlerinin artması, diğer bayan tenisçilerin zorlu maçlar yapacağının da göstergesi. 17 yaşında ilk Grand Slam'ini kazanan Maria Sharapova, US Open'ı kazanan ve Williams kardeşleri neredeyse kendi evlerinde, kendi kalelerinde yıkan Svetlana Kuznetsova, geçen yılın şampiyonu Anastasia Miskina, Belçikalı raketler Kim Clijters ile Justine Henin Hardenne ve Grand Slam'lerin gediklisi Williams kardeşlerin bu turnuvaya ağırlığını koyması beklenen isimler. Erkeklerde ise şampiyonluğun adayı çok, ama kimin kazanacağı konusunda kimse yorum yapmak istemiyor. Çünkü artık kortların abisi olarak görülen Andre Agassi formundan neredeyse hiçbir şey kaybetmemiş durumda, dahası Lleyton Hewitt son dönemlerdeki şanssızlığını bu turnuvada kırmak istiyor. Roger Federer ise kupayı tekrar evine götürmek istiyor. Ancak onların en dişli rakipleri Marat Safin ve geçen yılın Roland Garros şampiyonu Gaston Gaudio olacak gibi gözüküyor.
Ayrıca bu yıl yapılacak olan turnuvanın bir başka özelliği de en büyük para ödülüne sahip Grand Slam olması. Toplam para ödülünün 13 milyon 549 bin 125 Euro olarak açıklandığı şampiyonada herkes bu ödülü kazanmak için elinden geleni yapacak ve tüm tenis severlere güzel maçlar izlettirecekler.
İşte, başta da söylediğimiz gibi muhatabı ister bir erkek ya da kadın olsun, ister tenis, Paris'te aşk başkadır... l

Hiç yorum yok: