Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

Potanın hızlı kızları

Cumhuriyet 28.07.2005

ELENA DEMİRYÜREK

Türkiye şu sıralarda birçok uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapıyor. Yıl boyunca da yapmaya devam edecek. Bu organizasyonlardan bir tanesi de Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası... Türkiye Ulusal Takımı bu organizasyonda zorlu rakipleri ile gruptan çıkma mücadelesi verecek. 2005 Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan ulusallar bu turnuvaya çok uzun bir süredir, yoğun bir tempo ile hazırlanıyor. Ulusal takımın antrenörü Cem Akdağ ile takımın son durumunu konuştuk.
- Takım bugünlere gelene kadar ne gibi aşamalardan geçti?
- Türkiye 2005 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığı için bu organizasyona dahil oldu. Bu, tarihimizde bir ilk. Biz de bu avantajımızı kullanamak için üç yıllık bir çalışma planı hazırladık ve takımı buna göre oluşturduk. İlk yıl yaptığımız hazırlık maçları ile nasıl bir takım olması gerektiğini, bununla birlikte oyun sistemini kararlaştırdık. Sonrasında olimpiyata giden takımlar ile hazırlık maçları yaparak ekibin deneyimini güçlendirmek için çamlışmalarda bulunduk ve sonrasında da bir yıllık bir lig arası verdik. Bu yıl ise Akdeniz Oyunları'na katılacağımız için çalışma tempomuzu erken başlattık.
- Akdeniz Oyunları'nda kazandığınız bir altın madalya bulunuyor. Bunun takıma etkisi nedir?
- Akdeniz Oyunları'da 11 maç oynadık, bunun sadece birini kaybettik. Geriye kalan tüm maçları kazandık ve altın madalyayı ülkemize getirmeyi başardık. Bu kızların motivasyonu için önemli oldu. Ancak biz yine de bundan fazla etkilenmemeyi tercih ettik. Çünkü Eylül ayında yapacağımız karşılaşmaların ne kadar zorlu geçeceğini biliyoruz. Bunun bilincindeyiz.
- Bayan basketbolunun genelde agresif olmadığı, bu nedenle de fazla ilgi görmediği söylenir. Ulusal takımın bu açıdan durumu nedir?
- Biz üç yıllık çalışma planımızı hazırlarken takımın mümkün olduğu kadar agresif ve sert oynamasını kararlaştırdık. Takım oyuncularımız da bu özellikleri fazlası ile taşıyor. Biz takımın Avrupa standartlarında olmasını istedik, çünkü mücadele edeceğimiz ekipler Avrupa bayan basketbolu'nun en iyileri.
- Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki şansı nedir?
- Türkiye çok zorlu bir grupta. Çünkü bizim dışımızdaki 5 takım Avrupa'nın en iyileri olarak nitelendiriliyor. Bizim işimizin kolay olmadığını kura çekilirken yetkililer de söyledi. Avrupa Kupaları'nın gediklileri ile mücadele edeceğiz ve bizim yapmamız gereken bu karşılaşmalara en iyi şekilde hazırlanmak. İlk 4'e girmemiz gerekiyor ki gruptan çıkabilelim.
- Şaziye 'nin bir sakatlığı olduğu biliniyor. Bu, Avrupa Şampiyonası'nda ulusalları nasıl etkileyecek?
- Şaziye'nin bir diz sorunu var. Doktorlarımız ona 10 günlük bir tedavi ve bununla birlikte de dinlenme süresi verdiler. Onun dışında takımda herhangi bir sakatlık yok. Zaten Şaziye'nin de durumu çok ağır değil. Tam kadro olarak şam piyonadaki yerimizi alacağız.
Öte yandan ulusallar bugün Slovakya'da başlayacak olan özel bir turnuvaya katılacak . Ay-Yıldızlılar ilk maçı Hırvatistan ile oynayacak.

Hiç yorum yok: