Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Rekor peşindeki komando

C Spor 28.04.2004

ELENA DEMİRYÜREK

Hiç ilginç sporlarla uğraştınız mı? Hayatınızı kaç kez tehlikeye attınız? Büyük çoğunluk bu sorulara hiçbir zaman yanıtını verecektir. Ancak öyle bir insan var ki ilerleyen yaşına karşın tehlikeden ve rekor denemelerinden vaz geçmemiş ve daha da arttırarak devam ettirmekte.
Hepimizin televizyonlardan ya da haberlerden yüzüne aşina olduğumuz bir isim: Namık Ekin .
12 yaşından bu yana orduda görev almış. Bir SAT Komandosu olan Ekin'in, sayısız sportif başarısı var. Namık Ekin şimdilerde Omurilik Felçlileri Derneği yararına Mayıs ayında 3 gün 3 gece sualtında yaşayacak. Ekin bu rekor denemesini şöyle değerlendiriyor: ''Geçen yıl Omurilik Felçlileri için yine bir rekor denemesi yapmıştım. Ancak pek fazla ilgi görmedi. Tüm gelirleri omurilik felçlilerine bağışlayacaktık. 7 milyarlık giderlerimizi zor çıkarttık dahası bizim boğazda rahat edebilmemiz için yolu açan DAKSAR'ın bile benzin masrafını karşılayamadık."

Sarıgül'den destek

"Şimdilerde Şişli Belediyesi ile sponsorluk konusunda bir görüşmemiz var. Mustafa Sarıgül 'ün bir projesi var. Eğer yapabilirsek benim yaşayacağım cam bir havuz yaptırılacak ve rekor denemem başarılı olursa bunu tüm dünyaya buradan tanıtacağız'' diyen Ekin, zorlu bir hazırlanma sürecinin sonunda rekora hazır bir hale geldiğini ifade ederek, bu rekor denemesinin hem kendisi için bir başarı hem de Omurilik Felçlileri'ne küçük de olsa bir yardım sağladığını vurguluyor. Kendisine ait spor salonlarında omurilik felçlilerinin istedikleri gibi yararlanabileceğini vurguyan Namık Ekin, ''Benim istediğim, herkesin spor yapabileceği spor salonları açmak. Bir milyon liraya üye olunabilecek ve herkesin sporla uğraşabileceği alanlar oluşturmak'' dedi.

Meraktan başladı

Namık Ekin, rekor denemelerine başlamasının öyküsünü ise şöyle anlatıyor: ''Deniz Kuvvetleri Komutanlığı zaman zaman uluslararası kuruluşlar ile konuşur ve sualtında hangi rekorlar olduğuna bakar. Bu şekilde bu rekorları geliştirme çalışmalarına başlandı. Bende zaten meraklı bir insandım ve bu sayede başladım.''
Yabancı ülkelerde de rekorları ve başarıları bulunan Ekin 11 kez ölümden döndüğünü ifade ederek, SAT Komandoları'nın zorlu sporlara olan meraklarının üst düzeyde olduğunu vurguluyor. Kendisinin ABD'de 11 mil yüzen ilk kişi olduğunu belirten Ekin, ölümden korkmadığını da anlatıyor.
1972 yılında Münih'te yapılan Olimpiyatlar için 6 ay boyunca Almanya Ulusal Judo Takımı ile antrenmanlar yaptığını ifade eden Ekin, sonrasında devletin Judo'dan çekilmesiyle büyük düş kırıklığı yaşadığını söylüyor.
3 gün 3 gece su altında yaşama rekorunu denedikten sonra eski SAT Komandoları'yla birlikte suyun altında giden araçlarla Kıbrıs'a yüzmeyi planladıklarını ve bu sayede Kıbrıs'ın ülkeye ne kadar yakın olduğunu da göstermiş olacaklarını anlatan Ekin, yaşlandığında ve zorlu rekor denemelerini yapamadığı takdirde de iddiasını başka bir alanda sürdüreceğini ifade ediyor. Ekin, atış poligonunda 22 kalibre yarışlarına katılacağını çünkü atıcılıkta da çok iyi olduğunu belirtiyor.

Hiç yorum yok: