Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

21 Eylül 2007 Cuma

Tezeta 'sürekli' başarı istiyor

Cumhuriyet 08.03.2005

ELENA DEMİRYÜREK

Adı Tezeta Dengersa ... Türkiye onu uzun bir süre Tezeta Sürekli olarak tanıdı... 1998 yılında Fenerbahçe Kulübü'nün girişimleri ile genç sporcu Etiyopya'dan Türkiye'ye getirildi. 2000'li yıllarda Türkiye vatandaşı oldu.
Çeşitli şampiyonalarda başarı kazanan genç atlet F.Bahçe'de atletizm branşının gerilemeye başlaması üzerine 2002 yılında Etiyopya'ya döndü. Orada evlenip bir çocuk sahibi oldu. Ancak ENKA Spor Kulübü ve Ertan Hatipoğlu , Elvan Abeylegesse 'nin tek başına antrenman yapmasını istemeyince Tezeta tekrar Türkiye'ye geldi. Elvan'ın liglerde motivasyonunu yüksek tutabilmek ve konsantrasyonunu sağlamak için yardımcı olan Tezeta Dengersa, Ertan Hatipoğlu'nun çalıştırması ile birlikte barajı geçerek Atina Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı kazandı. Burada istenilen başarıya ulaşamasa da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etti.
25 yaşındaki genç atlet İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılan 28. Avrupa Salon Atletizm Yarışları'nda 3 bin metrede 8.46.65'lik dereceyle kazandığı gümüş madalya ile ülkemizin bu alandaki ilk madalyasını kazanmış ve Türkiye rekorunu da kırmış oldu.

Sadece bir adım attık

Tezeta'nın antrenörü Ertan Hatipoğlu, kazanılan bu başarının büyük bir çalışma disiplininin örneği olduğunu söyledi ve ''Tezeta sezonun son yarışında ülkemize büyük bir başarı kazandırdı. Daha da iyi olabilirdi. Ancak yarışta tempo çok yüksekti ve kendisini çok iyi gösteremedi'' dedi. Bu başarının kendileri için sadece bir adım olduğunu ve sürmesi için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizen Hatipoğlu, ''ENKA'ya olimpiyatlardan dolayı bir özür borcum var. Bu yarışla kazandığımız madalya da kulübümüze bir avans niteliğinde. Neler yapabileceğimizi gösterdik. 5-6 ay sonra Dünya Şampiyonası'nda ise kazanacağımız madalyalar ile borcumuzu tamamen ödeyeceğiz'' dedi.
Başarılı sporcunun antrenörü, Tezeta'nın bundan sonra neler yapacağını ise şöyle anlattı: ''Benim yetiştirdiğim hiçbir sporcu oturmayı sevmez. Tezeta da büyük küçük demeden tüm yarışlara gidecek ve bu sayede kendini geliştirecek. Rakım çalışmaları için Etiyopya'ya gidecek ve burada çalışmalarını sürdürecek. Bizim bir tek sloganımız var şımarmadan katı bir disiplin ile çalışacağız.''

Hiç yorum yok: