Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

..Ve atlar manejde

C Spor 15.09.2004

ELENA DEMİRYÜREK

Ülkenin en önemli binicilik turnuvalarından biri gerçekleştirilecek. Türk binicilik tarihinde hep Ankara'da yapılan Başbakanlık Kupası bu yıl ilk kez İstanbul'da Atlı Spor Kulübü'nün de katkıları ile Maslak Binicilik Tesisleri'nde 18-19 Eylül t arihleri arasında yapılacak.
Türkiye'nin en iyi binicilerini bir araya getirecek olan bu organizasyon öncesi Ogan Segel, Hüsnü Dinç, Aldo Baldini ile görüştük. Hüsnü Dinç, son Balkan Şampiyonu, Ogan Segen ulusal takımın vazgeçilmez sporcularından, Aldo Baldini ise yıllarını bu spora adamış başarılı bir eğitmen ve binici.
- Biniciliğin pahalı bir spor olduğu kanısı yaygın. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
OGAN SEGEL - Binicilik herkesin yapabileceği bir spor. Düşünüldüğü kadar pahalı da değil. At binmeyi öğrendiğinizde at almak gibi bir zorunluluğunuz yok. Kulübümüzde çocuklar ve yetişkinler için kurslarımız var ve atı olmayanlar da binebiliyor.
HÜSNÜ DİNÇ- Benim atım yok. olmasını isterim. ancak yine de birçok şampiyonluk elde edebiliyoruz.

Olanaklar kısıtlı

- Türkiye'de bu sporun yaygınlığı ne durumda?
O.S.- Ülkede 50'den fazla kulüp var. Hepsi de binicilik sporu için çalışıyor. ancak sponsor eksikliği ulaşım sorunları bizim için uluslararası turnuvalara gitmeyi zorlaştırıyor.
ALDO BALDİNİ- Bu sporun ana merkezi Avrupa ve ABD. Ancak biz maddi yetersizlikten turnuvalara gidemiyoruz.
- Türkiye'de bu kadar başarılı sporcumuz var. Neden olimpiyatllara gidemedik?
O. S. - Daha çok yol kat etmemiz gerekiyor. Başarılı sporcularımızın maddi olanakları olmalı. Gümrükte atların geçmesinde sorunlar yaşanıyor.
- Ne kadar beklememiz gerekecek?
A. B.- Aslında bunun bir uzun bir de kısa yolu var. Uzun yolu hepimizin bildiği gibi altyapıyı sağlamlaştırmak, sponsorluk bağlarını güçlendirmek ve ülkenin biniciliğe profesyonel açıdan bakmasını sağlamak. Kısa yolu ise dünyadaki başarılı çalıştırıcıların yanına ulusal takımınızı yollarsınız ve onun atlarını kullanırsınız. Dahası o çalıştırıcıya milyon dolarlar verir ve olimpiyatlara katılmak için 4 yıl eğitilirsiniz. Ancak biz daha basit yurtdışı turnuvalarına bile gidemiyoruz.
- Başbakanlık Kupası için düşünceleriniz nelerdir?
A. B.- Bu turnuva hep Ankara'da yapılıyordu. Ama hem sporcular hem atlar hem de seyirciler için bu çok da kolay olmuyordu. Ayrıca İstanbul'da da binicilik sporuna ilgi duyan bir kesim var. Biz izin alarak artık bu turnuvayı İstanbul'da yapmak istedik.
O.S.- Başbakanlık Kupası İstanbul için bir değişiklik olacak.

Sponsor şart

- Bu sporda başarılı olabilmek için ne gerekiyor?
O.S.- Profesyonel olmak istiyorsanız çok çalışmak gerekli. Ancak kendi atınızın olması da bunda bir önem taşıyor. Bu da pahalı. Örneğin ben kendi atımı alabilmek için çok çalışıyorum. Bu da antrenman yapmamı zorlaştırıyor. Ancak sponsor bulunabilir ve burada bir sektör oluşturulabilirse her şey değişebilir.
A. B.- Bu sporun üzerine eğilmek gerekiyor. Sponsor bulunarak bir sektör oluşmalı. Çocuklar için Atlı Spor Kulübü'nde pony sınıfları oluşturduk. Çocuklar burada 3 yaşından başlayarak at binmeyi öğreniyorlar. Bu da onların geleceği için önemli bir adım.

Hiç yorum yok: