Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Yazıcıoğulları: Geri dönersek kaybederiz

C Spor 21.04.2004

ELENA DEMİRYÜREK

Bir slogan bir insan... ''Asla vazgeçmeyiz. Çünkü vazgeçenler kaybedenlerdir.'' Reşat Yazıcıoğulları , Bayan Ulusal Takımlar Başantrenörü. Bu slogan onun ve ulusallarımızın bir numaralı parolası. Türk voleybolunu kısa sürede getirdikleri yere bakıldığında doğru seçilmiş ve hedefi gösteren bir slogan. İşte buradan yola çıkarak hatalarıyla doğrularıyla ulusal takımı ve geleceğini konuştuk.
- Birçok insanın merak ettiği bir soru var. Bayan Ulusal Takımı'nın yakaladığı başarı kalıcı mı?
- Bulunduğumuz konuma çok fazla çalışma ve özveriyle geldik. A Takımımız tam anlamıyla profesyonellerden ve Türkiye'nin elit voleybolcularından oluşuyor. Ancak bu takım dağıldığında ya da as oyuncular ayrıldığında alttan gelen başarılı kızlarımız var. Endişelenmek için bir nedenimiz yok.
- Kazandığınız başarılar Türk Bayan Voleybolu'nun dünyadaki yerini nasıl etkiledi?
- Birçok ülkenin 20 yılda kazandığı başarıyı, altyapıyı, performansı kızlarımız birkaç ayda kazandı. Bununla beraber başarı da geldi. Önceleri sadece televizyonlarda izleme şansı bulduğumuz takımlarla, yıldızlarla maçlar yaptık ve hatta onları yendik. Daha da başarılı olacağımıza inanıyorum.
- Boris Yeltsin Turnuvası'na yeteri kadar hazırlandığınızı düşünüyor musunuz?
- Kızlarımız zorlu bir ligden çıkıp bu turnuvalara katılacaklar. Fiziksel olarak yorgun olabilirler ama bu başarısız olacakları anlamına gelmez. Dayanıklılık ve güç gerekiyor. Bir şampiyonada özellikle birinci olmak diye bir kavram yok. Tabii ki başarılı olmayı herkes ister ama özel turnuvaları başka bir açıdan görmek gerekir. Bu da şudur: Özel turnuvalarda yeni taktikler ve oyuncular deneyebilirsiniz. Kafanızda oluşturduğunuz bazı şeyleri gerçekleştirme imkanı bulabilirsiniz. Bu da size üst düzey ve kaybetmeye hakkınızın olmadığı şampiyonalarda başarı kazandırır.
- Bazı spor yazarları sizin kafanızda ilk altı olduğunu onun dışındakilere fazla önem vermediğinizi söylüyor...
- Büyük turnuvalarda böyle bir şey var. Ancak şöyle bir konu var. Biz ilk altıdaki oyunculardan biri sakatlandığı takdirde yerini doldurabilecek voleybolcuları da yetiştiriyoruz. Bizim hedefimiz performans olarak hazır olan sporcularımızın, ulusal takım sorumluluğunu en iyi yerine getirebilecek oyuncularımızın sayısını 10-12'ye çıkartmak. Bu da tecrübeyle çok maç oynamakla olabilecek durum. Çünkü tüm antrenörler bilir ki oyuncu maçta pişer. Bu nedenle özel turnuvalar çok önemlidir.
- Bayan voleybolumuzdaki değişiklikler neler?
- Son 50 yılda elde edemediğimiz başarıları biz 10 aya sığdırdık. Bu takım bir devrimi gerçekleştirdi. Bu artarak devam edecek ve Türk Voleybolu şu andaki yerinden daha da yukarılara çıkacak.
- Ulusal Takımın yeni hedefi nedir?
- Eylül ayında yapılacak Grand Prix'de ilk üçe girerek 2005 finallerine gitmeyi hedefliyoruz. Takımımızın gerçekleştireceği bir çok şey var. Biz henüz ilkleri gerçekleştirmeyi bitirmiş değiliz. Karşımıza Rusya, Polonya, Bulgaristan, Hollanda, Almanya gibi ülkeler çıkacak. Bu bir nevi Avrupa Şampiyonası olacak ve bizim ilk üçte yer alarak finallere gitmemiz gerekiyor. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü ekip olarak buna inanıyoruz.
- Kazandığınız başarılardan sonra hayatınızda neler değişti?
- Hayıtımda en çok değişen şey cep telefonumun daha fazla çalması oldu. Bir de vapura ya da otobüse bindiğimde insanların beni tanıması. Uzun yıllardır şehirhatları vapuruyla seyahat ederim. Şimdilerde insanlar beni gördüklerinde acaba mı diye soruyorlar, yanıma gelip 'Hocam şurda şöyle olsaydı' diyorlar. Vapur görevlileri ayrı bir ilgi gösteriyor.Türk halkı unutmuyor. İyiyi de kötüyü de... Bir şekilde karşılığını veriyor.

Hiç yorum yok: