Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Yelken'in 'İmre'nilen başkanı

C Spor 05.05.2004

ELENA DEMİRYÜREK

Nazlı İmre . Türkiye'nin tek bayan federasyon başkanı. Yelken Federasyonu'nu yöneten İmre, bir bayanın spora bakış açısının yöneticilikteki etkilerini, başkanlığı dönemindeki gelişmeleri ve yelkenin Türkiye'deki ilerleyişini anlattı.
- Yelkene nasıl başladınız?
- Ben yelkene 35 yaşımdan sonra eşimi beklemekten artık yorulduğum için başladım. Şimdiye kadar hiç aynı teknede yarışmadık bunu düşünmüyoruz da.
- 42 federasyon arasında tek bayan başkan sizsiniz...
- Uğraştığınız spor dalıyla da ilgili bir durum. Güreşte bir bayan federasyon başkanına rastlamak pek mümkün değil. Ancak birçok branşta bayan idareciye rastlamak olası.
- Bayanların bu sporla fazla uğraşmadığını görüyoruz.
- Yelken erkek sporu olarak bilinir. Benden önce dünyada yelkende bayan federasyon başkanı yoktu. Ancak benden sonra Venezuella, Norveç ve Kanada'da bayan başkanlar seçildi.
- Bir kadının, erkeklerin ilgi gösterdiği bir sporu yapması, yönetici olması garip karşılanmıyor mu?
- Bence Türkiye'de kadının önü kapalı değil. Başkanlığım süresince bana kadın muamelesi yapılmadı. Gerçi bunun ne kadar iyi ne kadar kötü olduğu tartışılır. Cinsiyet bir yerde önemli değil. Yönetici bazında düşünürsek, eşit bir konuma sahipsiniz.
- Olimpiyatta madalya beklentiniz var mı?
- Olimpiyatlara katılacağız. Şimdilik 3 branşımız garantili diğer iki branş için ise seçmelerde vize alabilirsek çok iyi olacak. Bizim sporumuzun Türkiye'nin tanıtımı için büyük önemi var. Üniversitelerarası Yelken yarışlarını da ülkemizde yapıyoruz. Bu birçok ülkeden insanın Türkiye'ye gelmesini ve beğendikleri takdirde gelecekteki tatillerini de burada geçirmesini sağlıyor.
- Yelken pahalı bir spor mu?
- Çok fazla malzemeye dayalı bir spor değil. Bu spora başladığınızda bir lastik ayakkabı, bir tişört yeterli oluyor. Çünkü Çeşme dışındaki bir çok yerde yatlar kulüplere ait.

Hiç yorum yok: