Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

27 Eylül 2007 Perşembe

Yeni favori Emlak TOKİ

C Spor 14.10.2004

ELENA DEMİRYÜREK

Voleybol Bayanlar 1. Ligi 20. yaşına bugün giriyor. Türk voleybolunun önde gelenleri yeni sezonu, kimin favori göründüğünü ve ligin bu yıl nasıl geçeceğini değerlendirdi.
HÜSNÜ CAN (Voleybol Federasyon Başkanı): Lig 18 takımımız var. ancak ilk sıraları alacak takımlar Vakıfbank Güneş Sigorta, Eczacıbaşı, Ankara'dan Emlak Bankası TOKİ, İlller Bankası ve Yeşilyurt. Yabancı oyuncu transferleri neredeyse tamamlandı. Bildiğim kadarı ile çok kaliteli oyuncular değil. Bu da bizim sporcularımız için iyi bir şey çünkü ulusal takımda görev alabilecek Türk oyuncular daha çok kadroya girebiliyor. Avrupa Kupaların'a katılacak takımlarımızın da burada başarılı olacağını düşünüyorum. Herkes için iyi bir lig olacak.
REŞAT YAZICIOĞULLARI (Ulusal Bayan Voleybol Takımı ve Yeşilyurt Antrenörü) : Lig biraz karışık olacak Emlak TOKİ çok iyi oynuyorlar. Güneş Sigorta bu yıl benim ligdeki favorim. Eczacıbaşı'nın yabancı oyuncu takviyesi önemli, ligde çok birbirine yakın kadrolar var. Yeşilyurt bu yıl ortalarda olur. Üst sıralar için henüz erken. Beşiktaş gizli favorilerden... Şampiyonluk Emlak TOKİ, Telekom, V.Güneş Sigorta ve Eczacıbaşı arasında geçecek gibi görünüyor. Fenerbahçe'nin lige gelmesi ile voleybol seyircisinin de artacağını düşünüyorum . Çok kaliteli bir lig olacağını sanmıyorum. Ligin üstleri dışında altlarda 4-5 takım biraz stresli olur.
NALAN URAL (Vakıfbank Güneş Sigorta Menajeri): Lige hazırlanmak için 2 hafta süremiz oldu. Tam olarak hazır değiliz. 1 ay içinde toparlanacağız. Neslihan'ı bir iki maç oynayamayacağız. Favoriler Emlak TOKİ, Beşiktaş, Eczacıbaşı, Türk Telekom. Bu yıl çekişmeli bir lig olacak.
SELCAN TEOMAN (Eczacıbaşı Menajeri): Ligde geçen yılın ilk dört takımı ve Ankara takımları var. Çok uzun zor sir lig olacak. Biz bir değişim yılı içindeyiz. 6 oyuncu menajer ve antrenör değişti. Bu durum bize yeni atılım fırsatalı sunuyor. Kendi sporcularımızı yetiştirmek istiyoruz. Onları tamamlayacak yabancılar alacağız. Başarılı bir Türkiye Şampiyonası geçireceğiz. Bu yoğun tempo bize iyi bir form tutturacak. Ankara Emlak Bankası iyi bir takım oluşturdu. Telekom'un iyi olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz sezon Vakıfbank Güneş Sigorta ve Beşiktaş bizi zorluyan takımlardı. Yabancı oyuncu olarak bir Çinli oyuncu ile anlaştık. Takımın eksiklerini gideren bir oynucu. Sydney 2000 ve 1998'deki takımlarda oynadı. 27 yaşında formsuz ama deneyimli bir oyuncu.
ARZU SAVAŞ (Eski Voleybolcu): Vakıfgüneş'te değişiklik yok. Eczacıbaşı gençleşiyor. Mavi-Beyazlılar geleceğe önem veriyor. Yeşilyurt, İller Bankası, Beşiktaş ilk dörde girmenin çabasını verecek. Eczacıbaşı, V.Güneş ve Beşiktaş arasında olur. Yeşilyurt, kendi çizgisine devam eder. Fenerahçe adaptasyon sürecini geçirecek.
AHMET GÜLÜM (Eski Voleybol Federasyon Başkanı): Lig ve ligin sistemi bizi uluslararası platformda nasıl bakıyorim avrupa kiupalarında erkeklerde pozitif şeyler söyleyemiyorum. Lig sisteminin içerisinde diğer gelişmiş ülkelerde kullanılmıyor. Ligin nasıl bir sonuç getireceğini bekleyip göreceğiz. Lig nerede yayınlanıyor. Toplumun izlemediği branşların her zaman problemi var. bunun çözümlenmesi gerekiyor. Birkaç tane takımın yatırım içinde bayanlarda bu yıl daha farklı bir yapı var. Eczacıbaşı voleybolun geleceğine dönük bir yatırımı var. Voleybol oyun sistemini değiştirilyorlar. Onlar ilgiyle izlenebilir. Ankara'dan Telekom'un gelişimi Yeşilyurt iyi, Beşiktaş üst sıralarda yer alır. Türkiye'de herzaman önemli bir potansiyeli olduğuna inanıyorum.

Hiç yorum yok: