Merhabalar...

Şu anda Elena Demiryürek'in blog'unda bulunuyorsunuz... Burada benim yazılarımı, röportajlarımı bulabilirsiniz... Fotoğraflarlara gün gelecek zenginleşecek bu blog ama şimdilik zamanı var... Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim

3 Şubat 2009 Salı

Ali Peçen: Başarıya kenetlendik

Fenerbahçe Dergisi 56. Sayısı
Röportaj: Elena Demiryürek
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Fenerbahçemizin yeni transferlerinden ve Türk voleybolunun yetiştirdiği önemli isimlerinden biri olan Ali Peçen, bu yıl Erkek Voleybol takımımızda görev yapacak. Kendisiyle yaptığımız söyleşide 1969 doğumlu başarılı voleybolcu, en büyük hedefin Fenerbahçe ismine yakışır bir şampiyonluğu bu yıl kulübümüze getirmek olduğunu söyledi.
Voleybol, bir takım oyunudur. Tıpkı diğer takım sporlarında olduğu gibi kenetlenme duygusu başarıyı getirir. Takımda görevli oyunculardan, teknik ekibe kadar her şey başarıyı getirir ancak her zaman olduğu gibi taraftarın varlığı bu başarının en önemli parçasıdır. Fenerbahçe gibi 100. yılını kupalar ve büyük zaferlerle taçlandırmış bir kulübün voleybol takımının da aynı oranda başarılı olması, olmazsa olmazlardandır.
Fenerbahçemizin yeni transferlerinden ve Türk voleybolunun yetiştirdiği önemli isimlerinden biri olan Ali Peçen, bu yıl Erkek Voleybol takımımızda görev yapacak. Kendisiyle yaptığımız söyleşide 1969 doğumlu başarılı voleybolcu, en büyük hedefin Fenerbahçe ismine yakışır bir şampiyonluğu bu yıl kulübümüze getirmek olduğunu söyledi.
1984 yılından bu yana voleybol oynayan Ali Peçen, Fenerbahçe’yi tercih etmesinin nedenlerini şöyle açıkladı: “Ben kendimi bildim bileli Fenerbahçeliyim. Fenerbahçe’den teklif gelince tereddütsüz kabul ettim. Çünkü voleybol konusunda hedefleri büyüktü ve benim oynadığım pozisyonda boşluğu bulunuyordu. Fenerbahçeliliğin de getirdiği bir sevgiyle birlikte bu teklifi geri çevirmem düşünülemezdi. Sarı – Lacivert renklerin başarısı ve bu başarıda katkı sahibi olma arzusu ağır bastı.”
Küçüklüğünden beri Fenerbahçeli olmasının yanı sıra futbola da ilgisinin yüksek olduğunu söyleyen Ali Peçen, voleybola geç başlamasının nedeninin de futbol sevgisi olduğunu söyledi. Peçen “Futbol ağırlıklı bir spor anlayışım vardı ve bu spora merak duyardım. Voleybola başlamam da bu nedenle 14-15 yaşımı buldu” diye konuştu.

“FENERBAHÇE VOLEYBOLDA ÇIĞIR AÇAR”

Fenerbahçemizin son yıllarda voleybola verdiği önemin ve belirlenen hedeflerin başarıyı şekillendireceğine inanan Ali Peçen, “Fenerbahçe yönetimi son yıllarda voleybolda başarı konusunda çok istekli. Şampiyon olmak kolay değil ama başarı arzusu bu hedefi gerçekleştirmemizde büyük önem taşıyor. Geçmişte olan şeyleri geçmişte bıraktık ve bu sezon için büyük umutlarla sezona başlıyoruz. Kulübümüze ilk kez bu alanda bir şampiyonluk yaşatmak istiyoruz. Bu takım için sarf edilen çabaları boşa çıkartmamak için mücadele edeceğiz. Fenerbahçemizin voleybolda kazanacağı başarı, Türkiye’de voleybola bakış açısını da değiştirecek. Daha büyük ilgi oluşacak” diye konuştu. Fenerbahçe Voleybol Erkek Takımı’nın gençlerle birlikte çok tecrübeli sporcuları bir araya getirdiğini söyleyen deneyimli voleybolcu, bunun çok büyük bir ahenk yarattığını ve takım adına önemli bir ivme kazandıracağına inandığını söyledi. Genç oyuncular ile deneyimlilerin kaynaşmasının hiç de zor olmadığını söyleyen Peçen, bunun için gerekli olan ahengi takım olarak yakaladığımızı vurguladı ve şunları söyledi: “Gençlerle iyi diyalog kurmak çok önemli. Herkes bulunduğu konumun farkında. Ağabeyleri olarak bizler onlara tecrübelerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Onlar da nerede ne yapmaları gerektiğini, gerektiğinde kenarda beklemeyi ve onlara ihtiyaç duyduğumuzda oyuna girerek takıma katkı sağlamayı en iyi şekilde yerine getiriyorlar. Bizim deneyimlerimizi kendi becerileriyle birleştirmeyi başarıyorlar ve inanıyorum ki, bu sayede Fenerbahçe için en iyisini hep birlikte bulacağız. Kazandığımız bu ahengi en iyi şekilde değerlendirip takımımızın başarısı için gerekli olan tüm olguları yerine oturtacağız. Biz başarıya aç bir takımız ve başarılı olmak için çok çalışmayı ve mücadele etmeyi sonuna kadar göze aldık.”

“FENERBAHÇE FORMASINI TAŞIMAK BİR GURUR”



Fenerbahçe formasını taşımanın az insana nasip olacak bir gurur olduğunu vurgulayan Ali Peçen, bunun yanı sıra bu formanın getirdiği ağır sorumluluklar da olduğunu söyledi. Tecrübeli voleybolcu, bu zorlukları takım, teknik heyet, yönetim ve taraftar olarak hep birlikte aşacaklarını çünkü Fenerbahçe’ye gönül veren herkesin takımın başarısı için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inandığını söyledi.
Ali Peçen bu durumda yine en büyük görevin taraftarımıza düştüğünü söyledi ve ekledi: “Voleybol çok değişken bir branş. Alacağınız bir maçı kaybedebiliyorsunuz, kaybedebileceğiniz bir maçı alabiliyorsunuz. Bu nedenle taraftar desteğine çok ihtiyacı olan bir spor. Fenerbahçe taraftarı da takımını asla yalnız bırakmaz. Ben de öncelikle bir taraftar olarak bunu biliyorum. Bu nedenle bize düşen sorumlulukların bilincindeyiz. İstediğimiz taraftarımızın da her maça gelip bizi desteklemesi ve rakibimiz üzerinde bir baskı oluşturarak galibiyetimize ortak olması.”



Deneyimli voleybolcu, gelecekle ilgili hedefleri arasında şu an için ilk sırayı bu sezonu şampiyon olarak tamamlamak olduğunu, sonrasında da yine voleybol içinde yer almak istediğini belirtti. Peçen, Fenerbahçemiz ile 2 yıllık bir sözleşmeye imza attığını ve bu iki yılda Fenerbahçe için tüm gücüyle mücadele etmek istediğini söyledi. Peçen, sonrası için ise “Onun dışında her zaman voleybolun içinde yer almak istiyorum. Antrenörlük, yöneticilik voleybolda bana ne gibi bir ihtiyaç duyulursa bu alana da yoğunlaşmak istiyorum. Ancak bunu düşünmek için henüz erken. Kendimi iyi hissediyorum. Katkı verebildiğim sürece voleybol oynamak istiyorum. Voleybolu bıraktığınızda geri dönüşü olmadığı için mümkün olduğu kadar daha oynamak istiyorum. Sadece sahaya konsantre olalım ve hep birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Ali Peçen, özel hayatında da bir erkek çocuk babası. Başarılı voleybolcu oğlunun da voleybolla uğraşmasını istediğini ancak yaşının küçük olduğunu söyledi. Peçen, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Oğlumun voleybol oynamasını istiyorum. Ancak henüz 7 yaşında, bu spor için küçük sayılır. 12-13 yaşında bu spora başlayabilir. Kendisi de zaten voleybolla ilgili özellikle plaj voleybolunu çok seviyor.”



ALİ PEÇEN KİMDİR?

1984 yılında voleybola Eczacıbaşı takımında başlayan Ali Peçen bu takımda 3 şampiyonluk yaşamıştır. 1991 yılında Halk Bankası’na transfer olan deneyimli libero bu takımda da sayısız başarılara ve kupalara imza atmıştır. Bu takımın ardından Netaş’a transfer olan Ali Peçen, bu takımda 6 yıl kadar forma giymiştir. Netaş forması altında 3 Türkiye Şampiyonluğu ve bir Avrupa ikinciliği yaşayan Ali Peçen, 1999 yılında Erdemirspor’a transfer olmuştur. Bu takımda da bir çok başarı kazanan deneyimli voleybolcu yeni sezonda Fenerbahçe forması altında mücadele edecektir. 160 kez A Milli Takım forması giyen sporcunun plaj voleybolunda da sayısız başarıları bulunmaktadır.

GYÖRGY DEMETER ALİ PEÇEN İÇİN NE DEDİ?

Ali Peçen’le 3 yıl beraber çalıştığımdan çok iyi tanıyorum ve güveniyorum. Türkiye’nin en tecrübeli oyuncusu ve liberosu olduğundan bu sene çok başarılı bir performans gösterecektir. Hem oyuncu olarak hem de bir ağabey olarak takıma katkıda bulunacağına inanıyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

neden olmasin:)